Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Σέρρα προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά - Η συγκινητική στιγμή που η θαυματουργή εικόνα εισέρχεται στο ναό (ΒΙΝΤΕΟ)


Με ποντιακές λύρες, όπως πρέπει άλλωστε στην κυρά των Ποντίων, έγινε χθες στην Άψαλο Πέλλας η ενθρόνιση αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο ναό Αγίου Αθανασίου. Η υποδοχή ήταν πάνδημη, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

Συγκινητική στιγμή, όταν τρεις Πόντιοι, ενδεδυμένοι με την ποντιακή φορεσιά, χορεύουν τον πυρρίχιο χορό σέρρα, προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά.

Δείτε το βίντεο του Aridaia News:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News