Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Γιαννιτσά: Σκηνές αρχαίου δράματος στην κηδεία της Ιφιγένειας - Κουφέτα και λευκά μπαλόνια στη μνήμη της


Το δράμα συνεχίζεται για τις οικογένειες των θυμάτων από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη καθώς οι κηδείες που ξεκίνησαν από την Παρασκευή -και θα συνεχίζονται όσο οι σοροί ταυτοποιούνται- ραγίζουν καρδιές.

Εξακολουθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, στα οποία προστέθηκε ένα ακόμη άτομο, μετά από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της Παρασκευής.


Κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα

Κι ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί μέλημα των Αρχών, αρχαίο δράμα θυμίζουν οι σκηνές που εξελίσσονται στις κηδείες των θυμάτων που έχουν ταυτοποιηθεί, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινή γνώμη.

Κουφέτα, λευκά μπαλόνια και άσπρα τριαντάφυλλα μοίραζαν οι φίλες της 23χρονης Ιφιγένειας Μίτσκα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία της 23χρονης κοπέλας, η οποία επέβαινε στο βαγόνι 3. Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της, που έχουν βυθιστεί στο πένθος, αλλά και φίλοι του κοριτσιού, που είναι συντετριμμένοι από τον θάνατό της. Θρήνος και στον Τύρναβο χθες, όπου οι οικείοι της και οι φίλοι αποχαιρέτησαν την 42χρονη, Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» ανέφεραν, αποχαιρετώντας την 42χρονη νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι συνάδελφοί της. Η άτυχη γυναίκα θα ταξίδευε στην Αμερική, για να συναντήσει τον άντρα της, αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρισκόταν εκεί για υπηρεσιακούς λόγους.

Στιγμές ανείπωτης οδύνης εξελίχθηκαν χθες και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο «τελευταίο αντίο» στον 28χρονο Σωτήρη Καραγεωργίου. Τραγική φιγούρα η μητέρα του να φωνάζει: «Χάνω το παιδί μου». Ο 28χρονος Σωτήρης Καραγεωργίου με καταγωγή από την Ημαθία, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. «Είχαν πάει με τις κοπέλες τους και τους περιμέναμε να επιστρέψουν» είχε πει ο πατέρας του φίλου του, Παύλος Ασλανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News