Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Μέλι: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους


Τα οφέλη του μελιού ισχύουν για τα περισσότερα προγράμματα απώλειας βάρους. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το μέλι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μέλι με λεμόνι, κανέλα ή τζίντζερ για τα αποτελέσματά του. Αλλά προτού συζητήσουμε τα οφέλη του μελιού στην απώλεια βάρους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις ανησυχίες που έχουν συχνά οι άνθρωποι σχετικά με το μέλι.

Μέλι για απώλεια βάρους

Το μέλι είναι γνωστό ότι κινητοποιεί το αποθηκευμένο λίπος. Όταν αυτό το λίπος καίγεται για να παρέχει ενέργεια για τις καθημερινές σας δραστηριότητες, θα δείτε σταδιακή μείωση του βάρους σας και ανακούφιση από τα προβλήματα της παχυσαρκίας.

Για τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, το μέλι μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών διαταραχών αλλά και να μην αυξήσει το σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific World Journal. Σε συνδυασμό με τακτική σωματική δραστηριότητα και μια ισορροπημένη διατροφή, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο δραστήρια και υγιεινή ζωή. Επιπλέον, η κατανάλωση μελιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σε σύγκριση με τη ζάχαρη. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βραδύτερη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο πλάσμα.

Διατροφή με μέλι

Σύμφωνα με το USDA, το μέλι θα μπορούσε να παρέχει νερό, ενέργεια, φυτικές ίνες, ζάχαρη και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορεί να περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Το μέλι θα μπορούσε επίσης να περιέχει βιταμίνες που περιλαμβάνουν φυλλικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6, αλλά έχει χαμηλά επίπεδα σεληνίου, πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αμινοξέων.

Μέλι & Ζάχαρη

Το μέλι περιέχει ζάχαρη. Ωστόσο, σε αντίθεση με την επεξεργασμένη ζάχαρη, το μέλι μπορεί να περιέχει επίσης ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα. Η ραφιναρισμένη επιτραπέζια ζάχαρη, την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά για να γλυκάνουν το φαγητό τους, θεωρείται πηγή «κενών θερμίδων», πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την κατανάλωση της.

Κανονικά, για την πέψη της ζάχαρης, χρησιμοποιούνται βιταμίνες και μέταλλα που είναι αποθηκευμένα στο σώμα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διάλυση των λιπών και της χοληστερόλης, επομένως η κατανάλωση καθαρής ζάχαρης είναι κάπως σπάταλη. Επομένως, όταν τρώτε πολύ ζάχαρη, έχετε την τάση να παίρνετε βάρος όχι μόνο λόγω των θερμίδων αλλά και λόγω της επακόλουθης έλλειψης βιταμινών και μετάλλων. Το μέλι θα μπορούσε να εξισορροπήσει αυτό το αποτέλεσμα επειδή είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στις προσπάθειές τους να χάσουν βάρος όταν καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες.

Πώς είναι το μέλι καλό για την απώλεια βάρους;

Μέλι & Σκόρδο

Σύμφωνα με μια έρευνα, η κατανάλωση σκόρδου βυθισμένου σε μέλι μπορεί επίσης να προάγει την απώλεια βάρους. Προτείνει να διατηρείτε το σκόρδο βουτηγμένο στο μέλι και στη συνέχεια να τρώτε μια σκελίδα κάθε μέρα πριν το πρωινό θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Μέλι & Χυμός λεμονιού

Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους όταν καταναλώνεται με χλιαρό νερό και χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός χωρίς ζάχαρη ή αλάτι). Πολλοί άνθρωποι πίνουν αυτό στην αρχή της ημέρας τους ως τρόπο τόνωσης της απώλειας βάρους. Το μέλι είναι γεμάτο με 26 αμινοξέα και πολλές πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που αναφέρονται παραπάνω, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον μεταβολισμό του σώματος. Με τη ρύθμιση του μεταβολισμού, τα τρόφιμα αφομοιώνονται, αφομοιώνονται και χρησιμοποιούνται σωστά, το λίπος μετατρέπεται σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Έτσι, βελτιώνεται η συνολική υγεία.

Έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση περίπου ενός κουταλιού του γλυκού ή 10 ml μέλι αναμεμειγμένο με 5 ml λεμόνι και 150 ml χλιαρό νερό καθημερινά μπορεί να προωθήσει τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Ο χυμός λεμονιού σε αυτό το μείγμα είναι γεμάτος με βιταμίνη C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ), η οποία μπορεί να καθαρίσει και να αυξήσει τη λειτουργία του ήπατος και θα μπορούσε να επιταχύνει τον μεταβολισμό του λίπους. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία της γλουταθειόνης, η οποία είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας και επίσης θα μπορούσε να αυξήσει το ανοσοποιητικό. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις απώλειας βάρους του χυμού λεμονιού με τις διεγερτικές του μεταβολισμού επιδράσεις του μελιού, αυτό το ελιξίριο, εάν το πίνετε μία φορά την ημέρα, μπορεί να σας δώσει ελκυστικά αποτελέσματα.

Μέλι & Κανέλα

Μια άλλη δημοφιλής συνταγή συνδυάζει την κανέλα με μέλι και ζεστό νερό. Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κανέλας θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους.

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη με μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα φλιτζάνι (150 ml) χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά αυτά τα συστατικά και πιείτε με άδειο στομάχι.

Η κανέλα θα μπορούσε επίσης να έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους στο σώμα, επομένως η κανέλα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε αυτήν την πτυχή της απώλειας βάρους. Σε συνδυασμό με τη μεταβολική δύναμη του μελιού, αυτό το μείγμα θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή ώθηση στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Η έρευνα δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια πώς αυτό το μείγμα βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν δει θετικά αποτελέσματα από την τακτική κατανάλωσή του. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα σχετικά με αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News