Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική το τμήμα των αρδευτικών του Φράγματος Αλμωπαίου»


Συνεδρίασε σήμερα, 09 Φεβρουαρίου 2023, η Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ κατά της διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε ομόφωνα το ένα μέρος του έργου του Φράγματος του Αλμωπαίου, αυτό των αρδευτικών στο κατάντι, προϋπολογισμού 118 εκατομμυρίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό και έχει ανακοινωθεί το μεγάλο έργο της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου, προβλέπει τη δημιουργία ταμιευτήρα χωρητικότητας 35,5 εκατ. κυβικών μέτρων για άρδευση 120.440 στρεμμάτων αγροτικής γης, με συνοδά αρδευτικά δίκτυα. Στη σημερινή Διϋπουργική εγκρίθηκε το τμήμα των αρδευτικών και συγκατάλεγεται έτσι επίσημα στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ της κυβέρνησης ενώ η δημοπράτηση του κυρίως έργου του ταμιευτήρα, που θα κατασκευαστεί με πόρους του ΠΑΑ, αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διεκδίκησε την ολοκλήρωση των μελετών του έργου αλλά και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, δήλωσε: «Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου.

Όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει κατά την επίσκεψη του στον Νομό Πέλλας τον περασμένο Οκτώβριο, προχωράμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Νομός Πέλλας.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις και για το κύριο μέρος του έργου, δηλαδή του ταμιευτήρα. Να σημειώσουμε ότι το Φράγμα του Αλμωπαίου αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αρδευτικό έργο το οποίο γίνεται στη χώρα, και η σημασία του γίνεται μεγαλύτερη δεδομένης της πρόβλεψης για κατασκευή αρδευτικού δικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News