Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν άφηναν μητέρα να δει τα παιδιά της, έλεγαν ότι πεινούσαν» - Εισαγγελέας της αρνήθηκε να τα πάρει πίσω


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και για τα περιστατικά ασέλγειας.

Μιλώντας στο OPEN, η δικηγόρος μιας μητέρας με τρία παιδιά, τα οποία είχαν καταλήξει στην Κιβωτό του Κόσμου, αναφέρει πως η δομή δεν τα άφηνε να τα δει.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2021. Τότε η μητέρα έχει στερηθεί τα παιδιά της από τον περασμένο μετά από έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας που κατατέθηκε στην εισαγγελία ανηλίκων. Στην έκθεση αναφερόταν πως η μητέρα ήταν «συστηματικά ασυνεπής στην επαφή της με την κοινωνική υπηρεσία και τον παιδοψυχίατρο και στην συμμόρφωση με τις επισημάνσεις τους, αν και ο μεγάλος υιός της έχει διαγνωστεί με διαταραχή συναισθήματος, έντονη κινητικότητα και παρορμητικότητα».

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η μητέρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούσε να λάβει γνώση της έκθεσης της κοινωνικής υπηρεσίας και των παιδοψυχίατρών, όμως δεν της χορηγούνταν από το Νοσοκομείο, ούτε από την εισαγγελία ανηλίκων αν και είχε κάνει αίτηση.

Έκανε ασφαλιστικά μέτρα και πέτυχε να εκδοθεί απόφαση που υποχρέωνε την Κιβωτό του Κόσμου να την αφήνει να έχει επαφή με τα παιδιά. Ωστόσο όπως λέει, η δομή την αγνοούσε και δεν εφάρμοζε την απόφαση.

Μάλιστα τα παιδιά εξέφραζαν παράπονα πως είναι πεινασμένα, δείχνοντας μια εικόνα παραμέλησης. Τα ίδια επίσης ήθελαν να βρίσκονται με τη μητέρα τους και είχαν ένα πολύ στενό δεσμό μαζί της.

Η τότε αρμόδια Εισαγγελέας είχε αρνηθεί να δώσει πίσω τα παιδιά στην μητέρα, λέγοντάς της μάλιστα πως τα παιδιά της είναι τυχερά που είναι στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τελικά, πρόσφατα, η Εισαγγελέας άλλαξε, και με νέες διαδικασίες η μητέρα κατάφερε να πάρει πίσω τα 3 παιδιά της.

Η δικηγόρος λέει χαρακτηριστικά πως τότε είχαν τους πάντες εναντίον τους, όταν ανέφεραν το τι γίνεται στη δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News