Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Την απήγαγαν όταν ήταν 4 ετών λέγοντας ότι θα πάνε βόλτα στην Disney - Βρήκε την οικογένειά της 53 χρόνια μετά


Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των γονιών της Μαντλίν Μακ Καν ότι η κόρη τους μπορεί να βρεθεί, αφού ένα κορίτσι από τη Βρετανία που είχε απαχθεί σε ηλικία τεσσάρων ετών, επανενώθηκε με την οικογένειά του 53 χρόνια μετά.

Η Susan Gervaise εξαφανίστηκε το 1969 όταν μια οικογένεια ταξιδιωτών προσφέρθηκε να την πάρει μαζί της για διακοπές στην Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ και δεν την έφερε ποτέ πίσω.

Θέλουν να δώσουν ελπίδα και σε άλλες οικογένειες

Η νέα της «μαμά και ο μπαμπάς», που είπαν ψέματα ότι την είχαν υιοθετήσει, την πήγαν στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Εν τω μεταξύ, η οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρασε πέντε δεκαετίες αναζητώντας την απεγνωσμένα, φοβούμενοι ότι δεν θα την ξαναδούν ποτέ.

Τώρα, έχουν επανενωθεί μετά την έκκληση που απηύθυνε ο σύζυγος της Σούζαν στο Facebook στην Αυστραλία. Μέσα σε 30 λεπτά οι συγγενείς της στο Pontefract, στο West Yorkshire, το έμαθαν γρήγορα και ανταποκρίθηκαν. Πλέον, η Σούζαν έχει επανενωθεί με τέσσερα από τα έξι αδέλφια της.

Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών, μίλησε για να δώσει ελπίδα σε άλλους συγγενείς αγνοούμενων παιδιών, όπως οι McCanns, των οποίων η κόρη Madeleine εξαφανίστηκε σε ηλικία τριών ετών σε διακοπές στην Πορτογαλία το 2007.

Πώς απήγαγαν τη μικρή Σούζαν

Η Σούζαν, η οποία ζει στην Αυστραλία και πλέον έχει τέσσερα εγγόνια, δήλωσε: «Ως παιδί ζούσα με τα έξι αδέλφια μου σε μια παλιά κατοικία εφημέριου σε έναν χώρο για ταξιδιώτες. Δεν ήμασταν ταξιδιώτες. Η μητέρα μου ήταν μόνη της και όλοι μας "μπαινοβγαίναμε" σε ανάδοχες οικογένειες. Έγινα φίλη με ένα ζευγάρι στον χώρο που ήταν από τη Σκωτία, η γυναίκα, την οποία αποκαλώ "μαμά μου", είχε σκλήρυνση κατά πλάκας και είχαν δύο γιους. Νομίζω ότι ήθελαν ένα κορίτσι».

«Ρώτησαν τη μαμά μου αν μπορούσαν να με πάρουν στην Disney World και τους έδωσε το πιστοποιητικό γέννησής μου για να με βάλουν στο διαβατήριό τους. Αντ' αυτού, με πήγαν στον Καναδά, μετά στην Αυστραλία και αργότερα στη Νέα Ζηλανδία. Αυτό ήταν πάντα το σχέδιό τους» διηγείται.

Η Σούζαν, της οποίας το οικογενειακό επώνυμο είναι Preece, πληροφορήθηκε ότι είχε τεθεί για υιοθεσία αφού οι βιολογικοί γονείς της την αποκήρυξαν.

«Ζούσα με την κοινότητα των ταξιδιωτών και έζησα μια λατρεμένη ζωή, όπου με κακομάθαιναν πολύ», είπε, προσθέτοντας: «Η μητέρα μου πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας όταν ήμουν 10 ετών, αλλά ακόμη και τότε, μεγαλώνοντας στο κέντρο μιας περιπλανώμενης κοινότητας, με αγαπούσαν πολύ. Ήμουν πάντα ευτυχισμένη μεγαλώνοντας. Ταξίδεψα σε όλον τον κόσμο».

Πώς ανακάλυψε την αλήθεια

Η Σούζαν, η οποία διευθύνει τη φιλανθρωπική οργάνωση Fresh Start Mission μαζί με τον ταξιδιώτη σύζυγό της Χάμιλτον, 57 ετών, ανακάλυψε την αλήθεια όταν χρειάστηκε να αναβαθμίσει το διαβατήριό της και δεν μπορούσε να εντοπίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο υιοθεσίας.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψε ότι την είχαν πάρει μόνο όταν χρειάστηκε να βγάλει διαβατήριο για να επιστρέψει στην Αυστραλία από τη Νέα Ζηλανδία, σε ηλικία 16 ετών.

«Πήγαμε στη Νέα Ζηλανδία και δεν χρειαζόμουν διαβατήριο για να μπω στη χώρα, αλλά, όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην Αυστραλία, χρειαζόμουν», δήλωσε στην εφημερίδα Wakefield Express. «Έκανα αίτηση, αλλά χρειαζόταν υπογραφή από τη μητέρα ή τον πατέρα μου - τότε ήταν που ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν με υιοθέτησαν, με είχαν απαγάγει».

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα 18 ώστε να υποβάλει αίτηση για διαβατήριο ενηλίκων και επέστρεψε στην Αυστραλία στα 19, όπου γνώρισε τον σύζυγό της και απέκτησε τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Ο «πατέρας» της πέθανε όταν ήταν 21 ετών.

«Το μέγεθος αυτού που μου συνέβη δεν με επηρέασε. Απλώς συνέχισα τη ζωή μου», δήλωσε. «Μόνο όταν κάποιος που ήταν υιοθετημένος με ρώτησε τι θα ένιωθε η οικογένειά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο με κινητροδότησε. Όταν μίλησα στην οικογένειά μου, έκλαιγαν υστερικά επειδή ήμουν ζωντανή» περιέγραψε. 

Ο σύζυγός της ξεκίνησε την αναζήτηση και έστειλε έκκληση στο Facebook στην τοπική σελίδα της κοινότητας Knottingley και Ferrybridge τον Ιούνιο. Η οικογένειά της εντοπίστηκε μέσα σε 30 λεπτά.

Προγραμμάτισε την επίσκεψή της στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τους συναντήσει στα 57α γενέθλιά της, ώστε να μπορέσει να κάνει ένα πάρτι με την οικογένειά της.

Γιατί δεν έκανε κάτι η αστυνομία

Κατά τραγικό τρόπο, η βιολογική της μητέρα πέθανε πριν από οκτώ χρόνια χωρίς να γνωρίζει ότι η κόρη της ήταν ασφαλής. «Μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε γιατί η αστυνομία δεν ασχολήθηκε ποτέ», είπε η Σούζαν.

«Σκέφτομαι ότι πρέπει να ήταν επειδή η μητέρα μου τους έδωσε την άδεια να με πάρουν και το ότι μπαινοβγαίναμε σε ανάδοχες οικογένειες. Αλλά υπήρξαν αρκετές εκκλήσεις μέσω των Missing Persons όλα αυτά τα χρόνια και η μητέρα μου επέστρεφε συνεχώς στον χώρο των ταξιδιωτών μετά την απομάκρυνσή της για να με αναζητήσει. Αυτό δίνει ένα μήνυμα σε όποιον έχει χάσει κάποιον ότι συμβαίνουν θαύματα. Υπάρχει ελπίδα» συμπλήρωσε.

Η 41χρονη ανιψιά τής Σούζαν είπε: «Είχε ειπωθεί ότι η μητέρα τής Σούζαν πήγε να την αναζητήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά χωρίς τύχη. Μετά τον θάνατό της υπήρχαν πολλά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά τότε. Δεν υπήρχαν χαρτιά, ούτε αστυνομική αναφορά. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συνέβαινε αυτό. Ήταν καταπληκτικό - ειδικά για τη μητέρα μου. Έχει Πάρκινσον και άνοια, οπότε είναι εκπληκτικό ότι ξαναβρέθηκε με την αδελφή της πριν επιδεινωθεί η κατάστασή της. Τώρα είναι ολοκληρωμένη».

Οι γονείς της Μαντλίν, Τζέρι και Κέιτ, δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια, όπως αναφέρει η Mirror. Αλλά μια πηγή κοντά στην οικογένεια είπε: «Πάντα έλεγαν ότι, μέχρι να βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαμφισβήτητα στοιχεία για το αντίθετο, θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι η Μαντλίν μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή και ότι μπορεί μια μέρα να επανενωθούν μαζί της. Περιπτώσεις όπως αυτή τους δείχνουν πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουν την ελπίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News