Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Τι συμβαίνει με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα και πώς έφτασε να κινδυνεύει να μπει στο αρχείο


«Τι συμβαίνει με την υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη και γιατί έχει πάρει αυτή την εκ διαμέτρου αντίθετη, από αυτήν που ξεκίνησε, πορεία;» αναρωτιούνται πια ολοένα και περισσότεροι, τώρα που οι ειδήσεις που έρχονται από αυτή την πολύκροτη, όπως έδειχνε στην αρχή της υπόθεση, δείχνουν ότι κινδυνεύει πολύ έντονα να μπει στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα ταρακούνησε τα νερά και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν «έσκασε» πριν από τέσσερις μήνες περίπου και σήκωσε ένα τεράστιο κύμα συζήτησης γύρω από τις υποθέσεις των βιασμών στην Ελλάδα αλλά και για το πως αντιμετωπίζονται αυτές.

Το μπαράζ των πληροφοριών έβαζε πολλά θέματα και πληροφορίες στο κάδρο- από την ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος που εντόπιζε κορίτσια μέσω social media και τα έστελνε σε πάρτι, μέχρι απειλές κατά της ζωής του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος αναδείκνυε την υπόθεση και έδινε τις δικές του πληροφορίες γι’ αυτήν, και φυσικά, το γνωστό σήριαλ με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας που βρέθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία.

Για τουλάχιστον τρεις μήνες η υπόθεση μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media και όλοι ανέμεναν με αυξημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις εξ’ αιτίας ανάμεσα στα άλλα και για τη μεγάλη τόλμη της Γεωργίας Μπίκα να καταγγείλει, σύμφωνα με την ίδια, τον βιασμό της, μέσα σε ένα περιβάλλον με πρωταγωνιστές ισχυρούς άντρες.

Η τελευταία εξέλιξη όμως προκάλεσε πραγματικά εντύπωση. Πρόκειται για την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του 27χρονου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της 24χρονης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η Γεωργία, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Κατά την εισαγγελική πρόταση δηλαδή οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας κρίθηκαν ως ψευδείς και προτάθηκε η απαλλαγή του μοναδικού κατηγορούμενου μετά τη μελέτη του σχετικού φακέλου.

Μάλιστα, σύμφωνα και με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η Γεωργία Μπίκα και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου, καθώς κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η απαλλαγή του για την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

«Η πρόταση της εισαγγελέως είναι αστήριχτη – πού ακριβώς ευθύνεται η Γεωργία;» αναρωτιέται ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Θανάσης Ζιώγας, εκφράζει μιλώντας στο Newsbeast την ανησυχία της Γεωργίας αλλά και τη δική του για αυτές τις εξελίξεις, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η υπόθεση. Ιδού τι είπε ο ίδιος στο Newsbeast:

«Πρέπει να αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε απέναντι στην αρνητική αυτή πρόταση που θα υποβληθεί στο συμβούλιο πλημμελειοδικών. Για εμένα και για την Γεωργία είναι μια αστήριχτη πρόταση. Τώρα κάνουμε τις νόμιμες διαδικασίες- δηλαδή υποβάλλουμε αίτημα στο συμβούλιο πλημμελειοδικών προκειμένου αυτό να διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση της Γεωργίας και του πληρεξούσιου δικηγόρου της, δηλαδή εμού, για να τους εκθέσουμε τα πολλά μας ερωτήματα μέσα από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα».

«Για την Γεωργία και για εμάς, την ομάδα της υπεράσπισης της, τα ερωτήματα είναι πολλά και είναι τα εξής:

Ευθύνεται η Γεωργία που μόλις βιάστηκε προσέφυγε και ζήτησε έννομη προστασία από την ελληνική Πολιτεία και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το γεγονός; Ευθύνεται μήπως η Γεωργία που όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα τελικά ιατροδικαστής την εξέτασε μετά από δύο ημέρες;

Ευθύνεται ίσως η Γεωργία που δεν διέταξε λήψη αίματος η ιατροδικαστής; Ευθύνεται η Γεωργία που η εξέταση ούρων έγινε καθυστερημένα και μετά από το δωδεκάωρο που προβλέπει ο νόμος; Μήπως ευθύνεται η Γεωργία που σε μια απλή εξέταση ούρων αντί να έχουμε αποτελέσματα άμεσα από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, το δείγμα κατέληξε να κάνει βόλτες στην Ελβετία και ήρθε σε δύο μήνες;

Ευθύνεται μήπως η Γεωργία που το δείγμα ούρων πήγε χωρίς ασφάλεια, χωρίς barcode και χωρίς σωστή φύλαξη στην Ελβετία; Ή μήπως ευθύνεται η Γεωργία που τους ουροσυλλέκτες που η αστυνομία είπε ότι της έδωσε, τελικά έτρεχε η ίδια να τους αγοράσει από το φαρμακείο ενώ ήταν βιασμένη; Πού ακριβώς ευθύνεται η Γεωργία; Ή μήπως φταίει η Γεωργία που στο ξενοδοχείο που διαφημίζεται ότι προστατεύουν τον πελάτη και ότι έχουν κάμερες παντού, οι κάμερες είναι όλες “κομμένες’’ σε αυτή την περίπτωση και δεν έδωσαν τίποτα;

Ευθύνεται η Γεωργία που υπάρχουν μάρτυρες που λένε ότι η κοπέλα ήταν εκεί μέχρι κάποια ώρα και μετά ξαναγύρισε στο πάρτι, τη στιγμή που αυτοί οι μάρτυρες δεν ήταν καν εκεί, στο σημείο;

«Ζούμε σε μια ευνοούμενη Πολιτεία και περιμένουμε μια δίκαια δίκη. Θα βγει αποτέλεσμα χωρίς να την δουν; Δεν την έχουν δει καν την Γεωργία. Η εισαγγελέας δεν την έχει δει. Ειδικά αυτό που ακούστηκε το να πληρώσει η Γεωργία τα δικαστικά έξοδα είναι πολύ ακραίο. Πρέπει να απαντηθούν όλα τα παραπάνω ερωτήματα που σας έθεσα πριν αποφανθεί το συμβούλιο και πριν την καλέσει να πληρώσει δικαστικά έξοδα. Το συμβούλιο θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή θα πάει στο ακροατήριο.

Εμείς λέμε το εξής: Αν κρίνουν με την εξέταση των μαρτύρων και την ακροαματική διαδικασία και φυσικά με την κατ’ αντιπαράθεση εξέταση ότι δεν έχει δίκιο η Γεωργία, να το σεβαστούμε. Αλλά να μην πάει αυτή η δίκη καν στο ακροατήριο; Να μην γίνει; Αν αυτή δίκη δεν πάει στο δικαστήριο πια κοπέλα μετά από την Γεωργία θα καταγγείλει ένα τέτοιο γεγονός; Η ίδια η Γεωργία είναι εξαιρετικά ανήσυχη με αυτές τις εξελίξεις. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση με την κοπέλα που δημοσιοποιήθηκαν προσωπικές της στιγμές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε;

Κάθε δικαστικός λειτουργός έχει την άποψη του και είναι σεβαστή αλλά την απόφαση την παίρνουν άλλοι. Περιμένουμε το συμβούλιο τώρα λοιπόν».

Να σημειωθεί εδώ ότι θέση για τις τελευταίες εξελίξεις πήρε και η ίδια η Γεωργία με μια αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στην οποία έγραφε τα εξής:

«Έπειτα από μια πρόταση της εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα… Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια! Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News