Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Τι ειπώθηκε για τις Εκκλησίες


Έγινε το τηλεφώνημα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναφορικά με τις Εκκλησίες και τις επερχόμενες γιορτές.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προσθέτουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Συμπληρώνουν ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

2 σχόλια:

  1. Οταν δεν επιτρεπονταν πιστοι στους ναους ..
    Εκαναν παρεση!!! Τωρα που επιτρεπονται πενηντα ατομα ..
    Καταλαβαινετε τι θσ δουμε???? Απλα πραγματα γεματα νοσοκομεια και οι γιατροι να μην ξερουν ποιον να επιλεξουν για να ζησει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλη την Ευρώπη οι εκκλησίες είναι ανοιχτές και τηρούνται μέτρα προστασίας. Στην Ελλάδα όχι δυστυχώς, σε αυτό όμως που δεν απαντάει κανείς είναι το εξής: Πώς ενώ στην εκκλησία κολλάει κάποιος, σε αεροπλάνο με 200 άτομα δεν κολλάει, σε πλοία με 800-1000 άτομα δεν κολλάει, στο μετρό στην Αθήνα με χιλιάδες κόσμο δεν κολλάει ?
    Περιμένω μία απάντηση από τους ειδικούς αριστερούς και δεξιούς ψευτοπατριώτες και ψευτορθόδοξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News