Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα καταστήματα που ανοίγουν πρώτα στις 7 Δεκεμβρίου


Ενώ συνεχίζεται το lockdown στην Ελλάδα, έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εικόνες και τα βίντεο από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία σημαδεύτηκε σε αρκετές περιπτώσεις από ουρές χιλιομέτρων, συνωστισμό και μηδενική τήρηση αποστάσεων με πολλούς από τους καταναλωτές να μη φορούν καν μάσκα προστασίας.

Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία τα καταστήματα άνοιξαν σήμερα ύστερα από περίπου ένα μήνα περιοριστικών μέτρων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στήθηκαν σε ουρές από τα ξημερώματα προκειμένου να μπουν πρώτοι στα μαγαζιά. Το άνοιγμα των καταστημάτων έφερε μαλιστα ως αποτέλεσμα και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά και ουρές και συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εικόνες αυτές προβλημάτισαν πολύ την κυβέρνηση, η οποία έως τώρα λόγω της επιδημιολογικής καταστασης και του σταθερά αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, διασωληνωμένων αλλά και θανάτων, δεν έχει ξεδιπλώσει το σχέδιό της για το άνοιγμα της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τονισε με έμφαση ότι «δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά, μετά τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ» προσθέτοντας ότι εάν δεν το πουν οι ειδικοί, τα καταστήματα δε θα ανοίξουν ούτε τα Χριστούγεννα.

Πονοκέφαλο αποτελεί το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών, στο οποίο θα δοθεί προτεραιότητα αμέσως μόλις ανάψει το πράσινο φως η επιτροπή των επιδημιολόγων. Ωστόσο κάθε μέρα που περνά αποτελεί και ένα νέο χαστούκι για τους εμπόρους εποχικών ειδών, οι οποίοι βλέπουν ήδη το διάστημα έως τα Χριστούγεννα να συρρικνώνεται δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News