Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Δήμο Πέλλας ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα από μια και μόνο εστία

Ανακοίνωση

Ήταν αναμενόμενο, η μαζική πύλη εισόδου του κοροναϊού στην Πέλλα είναι το εργοστάσιο κονσερβοποιίας, που μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε εστία διασποράς του ιού, πολύ δύσκολα ιχνηλατίσημης και πολύ απειλητικής, της οποίας οι συνέπειες δεν εξαντλήθηκαν ακόμα, όχι μόνο για την κοινωνία της Πέλλας όπου είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση του κ. Παυλίδη αλλά και τις πολλές περιοχές προέλευσης των εργαζομένων.

Αυτό έγινε για τους παρακάτω λόγους:

1.- Συνεύρεση εργαζομένων από πολλές περιοχές.

2.- Τα λεωφορεία μεταφοράς αποτελούν χώρους υψηλής συνxρότησης εργαζομένων πέρα του ίδιου του χώρου εργασίας.

3.- Τα ελλιπή, ως ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

4.- Παράταση της λειτουργίας του εργοστασίου παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, για διάδοση των κρουσμάτων μεταξύ τους.

Έτσι τα κρούσματα από δεκάδες έγιναν εκατοντάδες και οδήγησαν με μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της επιχείρησης και στην επιβολή επί πλέον περιοριστικών μέτρων στα σχολεία και τους πολίτες.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και συζητείται έντονα μεταξύ των πολιτών είναι η εκκωφαντική σιωπή θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων οι οποίοι άφησαν ακάλυπτη - εκτεθειμένη την κοινωνία της Πέλλας, της οποία τα συμφέροντα και πρωτίστως την υγεία πρέπει να υπηρετούν.

Έρχεται στον νου μου η αντιμετώπιση των δυο μεμονωμένων κρουσμάτων της Φούστανης, για τα οποία ένα χωριό μπήκε σε καραντίνα και προκάλεσε την κινητοποίηση τότε όλων των αρχών, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση του εργοστασίου ''COVID-19'', δυσανάλογης επιδημιολογικής και λοιμωξιολογικής επικινδυνότητας.

Η πολιτική ''πρώτα η υγεία και μετά η οικονομία'' μετατράπηκε στην πολιτική ''πρώτα τα συμφέροντα'' σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα την διεκδίκηση αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη η επιχείρηση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ιατρός Καρδιολόγος
Ηλίας Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News