Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Απάντηση του Γ. Λεμονίδη για τους απλήρωτους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γιώργος Λεμονίδης: "Βοήθεια στο Σπίτι: Αυτά που δεν ειπώθηκαν"

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, νιώθω την ανάγκη και οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες της Αλμωπίας ότι:

«όσο αφορά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου 2019, Ιανουαρίου 2020 ισχύουν τα εξής: Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων γίνεται από την ΕΕΤΑΑ μέσω της κεντρικής διοίκησης του κράτους σε πανελλαδικό επίπεδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι όταν καθυστερεί η χρηματοδότηση από το κράτος δεν μπορούν να πληρωθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι.

Η καθυστέρηση αυτή όμως αποτελεί συχνό φαινόμενο. Ως πρόεδρος της επιχείρησης , βλέποντας ότι η χρηματοδότηση καθυστερεί πανελλαδικά σε όλες της ΔΗ.Κ.Ε (και δεν θέλουμε οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι) προσέφυγα στον Δήμο για την άμεση άντληση ενός ποσού της τάξεως των 100.000,00€ από την ετήσια τακτική χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΑ έτσι ώστε να μπορέσω να καλύψω τουλάχιστον τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Είναι λογικό όμως να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους φαινόμενα ,κατά τις περιόδους αλλαγής στη διοίκηση των επιχειρήσεων και κυρίως στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους και είμαστε σε αναμονή εγκρίσεων των προϋπολογισμών του Δήμου αλλά και της επιχείρησης.

Ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα βιάστηκαν για ακόμη μία φορά να ασκήσουν κριτική , αφήνοντας αιχμές , χρησιμοποιώντας μάλιστα και την ιδιότητά τους ως μέλη της προηγούμενης διοίκησης ,πρώτα για την περιοδικότητα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων Βοήθεια Στο Σπίτι και δεύτερον για την σχέση της διοίκησης με τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος τους απαντώ ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί , θυμίζοντας του τις καθυστερήσεις της δικής του διοίκησης που όπως διατυμπανίζουν ήταν μέλη.

Στις 26/01/2015 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2014 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Στις 02/01/2017 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 11ος του έτους 2016 (καθυστέρηση 3 μηνών)

Στις 03/01/2017 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2016 (καθυστέρηση 3 μηνών)

Στις 30/01/2018 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2017 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Στις 11/01/2019 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2018 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Αν τα παραπάνω αμφισβητούνται τότε δηλώνω πως θα ζητήσω συγγνώμη δημόσια.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ,δηλώνω πως η κατάσταση που επικρατούσε στην ΔΗΚΕΑ, όταν ανέλαβα πρόεδρος , όπου ενδεικτικά αναφέρω ,ήταν η εξής:

1. Δεν τηρούνταν το ωράριο εργασίας από ορισμένους υπαλλήλους !

2. Δεν υπήρχε προγραμματισμός των δομών ΟΥΤΕ σε ημερήσιο επίπεδο!

3. Δεν υπήρχε γραφείο κίνησης οχημάτων!

4. Δεν ήταν εφοδιασμένες οι δομές με τα κατάλληλα εφόδια!

Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και διαμορφώνεται ως εξής:

1. Τηρείται το ωράριο εργασίας από όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους υπογράφοντας ηλεκτρονικά στον Δήμο!

2. Υπάρχει πλέον προγραμματισμός των δομών σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα που συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό!

3. Δημιουργήθηκε γραφείο κίνησης οχημάτων και εφοδιάστηκαν τα οχήματα με γιλέκα , τρίγωνα , φαρμακεία και πυροσβεστήρες, όπως ορίζει ο νόμος και απαραίτητα για την ασφάλεια των υπαλλήλων.

4. Μεταφέραμε την έδρα της επιχείρησης έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα εμποδιζόμενα άτομα και τα άτομα ΑΜΕΑ βάση τις οδηγίας του Υπουργείου περιβάλλοντος.

Σκοπός δικός μου αλλά και της παράταξης που εκπροσωπώ , δεν είναι να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι.

Προκαλώ τον οποιοδήποτε να δηλώσει δημόσια και επώνυμα εάν είναι αντίθετος με τις αλλαγές που επήλθαν στο ωράριο εργασίας και στις δομές, με στοιχεία που να το αποδεικνύουν και όχι με αόριστα λόγια ως γνήσιοι εκπρόσωποι του λαϊκισμού.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο λεπτό θέμα , όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων στο βοήθεια στο σπίτι και τα γεγονότα να αποδίδονται από τον ηλεκτρονικό τύπο με σαφήνεια, να διασταυρώνονται και να αναφέρονται οι απόψεις και λόγοι όλων των εμπλεκομένων πλευρών , έτσι ώστε ο κόσμος να αποκτήσει άποψη έχοντας ακούσει όλες τις πλευρές!

Θα παρακαλούσα ΌΛΑ τα ηλεκτρονικά μέσα , ως πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει από εδώ και στο εξής που να αφορά την επιχείρηση ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ως επιχείρηση, στο όνομα της έντιμης δημοσιογραφίας , γεγονός που στο συγκεκριμένο θέμα της μισθοδοσίας δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κόσμος να σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η πληρωμή των υπάλληλων θα πραγματοποιηθεί στις 27/02/2020 καθώς έχει πιστωθεί το χρηματικό ποσό για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τις επιχείρησης, μέχρι να έρθει η τακτική επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση.

Φιλικά
Λεμονίδης Γεώργιος

23 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ;;;; ΠΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΣ; ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ Η ΤΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ;; ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΖΩΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΡΌΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γελοιε; μπραβο ηθος.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο Ζαχαριάδης είχε οδηγούς και τους απέλυσε ο λεμονίδης? ή είσαι από τους θιγμένους? μια χαρά τα πάει..

      Διαγραφή
  2. Κύριε λεμονιδη αν ξέρετε μαθηματικά όταν έχουμε Ιανουαρίο και πληρώνουμε τον 12ο δεν είναι 2 και 3 μήνες καθυστέρηση. Έτσι και αλλιώς η πληρωμή γίνεται πάντα στο 10ημερο του επόμενου μήνα οπότε το 2019 και το 2018 η ροή δεν είναι αυτή που λέτε . Τώρα έχουμε 21 Φεβρουαρίου και χρωστάτε ακόμα το Δεκέμβριο τον Ιανουάριο και σε μια εβδομάδα το Φεβρουάριο επίσης το ωράριο εργασίας πάντα τηρούνταν κανονικά και υπήρχε και ημερήσιο πρόγραμμα δε πηγαίναμε κουτουρού . Τέλος ποτέ δεν είχαμε ελλείψεις σε προϊόντα όπως λέτε και τα αυτοκίνητα τα οδηγούσαμε κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι Γιώργο να ακούγονται οι αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά αυτός δε ξέρει μαθηματικά τις 10 12 μέρες καθυστέρηση από τον ένα μήνα στον άλλο που έτσι και αλλιώς γίνεται, τις λέει 2 καιν3 μήνες χάχα περιμένετε να βάλει τάξη στα οικονομικά; απλήρωτους σας κόβω για πολύ καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΕΜΟΝΙΔΗ, ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΖΕΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δούμε τη μπορούνε να πούνε τώρα του Μπίνου που λέγανε ότι αυτοί πληρώνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακά τα ψέματα, καιρός ήταν να στρώσουν κάποια πράγματα εκεί μέσα.Και επιτέλους αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους, άντε και μας κουρασατε με τα χαζά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποις δεν μπορει να ειναι συνεπής,να παει σπιτι του.Μπραβο κύριε.Εχουμε γεμίσει κηφήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοπελιές εκεί πάνω μερικές κουρασατε αν δεν σας αρέσει, παντε σε εργοστάσιο για δουλειά, άντε φτάνει με τα χαζά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε λεμονιδη εκτεθηκατε άλλη μια φορα. Αριθμιτικη πρέπει να μάθετε. Δεν τα υπολογίζετε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια δήλωση γεμάτη ανακρίβειες και γενικότητες. Γελοιοποίηση μια επιχείρησης που είχε μπει στο σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κάποιες απλές παρατηρήσεις: 1ον γνωρίζοντας το συγκεκριμένο κύριο αμφιβάλλω εάν είναι ικανός να συντάξει μόνος του τέτοιο κείμενο.Αυτός το ονομα του έβαλε μόνο.
    2ον.όταν λέει πήρε 100χιλ ευρώ απ το Δήμο..πως τα πήρε γιατί τα πήρε και δεν μας λέει τη διαδικασία.Τι είναι τα χρήματα φυστίκια να τα βάζεις σε σακούλα?
    3ον.Δεν μιλάμε για διαχείριση και μικρότητες.Κάποιο σημαντικό έργο να περιμένουμε απ τη Δημοτική επιχείρηση ή θα μας κοροιδεύετε? δεν απευθύνεστε σε αποφοίτους Λυκείου που μπήκαν με μέσον σε Δημόσιες Υπηρεσίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    1.ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
    2.ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    3. ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    ΑΡΑΓΕ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗ.ΚΕ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσενα8:48 θα τον πω να σε πάρει σύμβουλο στα οικονομικά, να μετράς τα φυστίκια, αφού ξέρεις από διαχείριση. Ε είσαι πολύ τρομπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΊΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί δεν γράφετε όλα τα σχόλια, θα μπορούσα να μάθω παρακαλώ; Έτσι είναι η δημοσιογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είναι δημοσιογραφία να επιλέγετε πια σχόλια θα ανεβάζετε αγαπητέ Βαφειάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βαρέθηκα σχόλια με ειρωνικό ύφος, από άδειους ανθρώπους,που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, τόν έχεις ρε φίλε τον τσαμπουκα ρε φίλε, γράψε επώνυμα και πεστουτα χύμα.Ε πια με τα κοριτσάκια που νομίζουν ότι είναι αγοράκια, και βγάζουν φωνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εάν έχεις άτομα σαν τον Γιαντση, και τον Λεμονιδη στα πολιτιστικά, χαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News