Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

5 ενδείξεις ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων είναι το «κλειδί» ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές

Πολλοί άνθρωποι έχουν φραγμένες αρτηρίες, εξαιτίας των λιπαρών που συσσωρεύονται στα τοιχώματά τους, αλλά αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.

Αυτό καθιστά δύσκολη την έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα όταν το καταλαβαίνουν, η υγεία τους να τίθεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κάθε χρόνο 735,000 Αμερικανοί υποφέρουν από καρδιακή προσβολή και 610,000 χάνουν τη ζωή τους από στεφανιαία νόσο.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων είναι το «κλειδί» ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές.

Δείτε 5 ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε:

- Στυτική δυσλειτουργία: Οι άνδρες είναι πιθανό να καταλάβουν πιο εύκολα ότι έχουν φραγμένες αρτηρίες (π.χ. στην πύελο) συγκριτικά με τις γυναίκες, όταν δεν μπορούν να αποδώσουν ερωτικά.

- Σύμφωνα με το Harvard Medical School οι πόνοι στο σαγόνι και το λαιμό είναι κοινά συμπτώματα στηθάγχης, της δυσφορίας που προκύπτει από την κακή ροή αίματος προς την καρδιά.

- Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η αθηροσκλήρωση, η σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών, που αφορά τόσο στην πάχυνση όσο και στην ακαμψία αυτών και μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη ροή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς.

- Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη, μπορεί να είναι κάτι απλό, μπορεί όμως να είναι και ένα «καμπανάκι» που να σας προειδοποιεί για φραγμένες αρτηρίες.

- Τα χημικά που υπάρχουν στο τσιγάρο καταστρέφουν τη δομή και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς, κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

---
Πηγή: Reader’s Digest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News