Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Σκόπια: Τοποθετήθηκε πινακίδα που λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας

«Απάντηση σε όσους με έβρισαν», λέει ο Κοτζιάς

Μία πινακίδα που αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας τοποθετήθηκε στη βάση του αγάλματος του μεγάλου στρατηλάτη στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η πινακίδα γράφει στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα κυριλλικά ότι «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Η τοποθέτηση της πινακίδας περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το θέμα έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κοτζιάς.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πινακίδες για την ελληνικότητα των ιστορικών προσώπων είχαν τοποθετηθεί πριν από λίγες μέρες από την κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, επίσης στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και στα αγάλματα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β’ και της μητέρας του Μακεδόνα στρατηλάτη, Ολυμπιάδας.

Ωστόσο, νύχτα άγνωστοι, προφανώς άτομα που εναντιώνονται στη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, προχώρησαν σε βανδαλισμούς και ξήλωσαν τις πινακίδες.

17 σχόλια:

  1. Πολύ φθηνή προπαγάνδα πείτε στον Κοτζιά , Τσίπρα και τα λοιπά.
    Να γνωρίζουν ότι δεν γεννιούνται σε μια νύχτα καινούρια έθνη και δη μακεδονικά, όπως το θέλουν οι νεοταξίτες. Ο ορισμός και οι προϋποθέσεις δημιουργίας του έθνους είναι για τους αγράμματους νεοταξίτες: όμαιμων , ομόγλωσσον, ομόθρησκον . Πείτε μου κύριοι ποιοι από τον πληθυσμό του γειτονικού κρατιδίου έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Οι Αλβανόφωνοι, οι Σλάβοι, οι Βουλγαροι ή οι Έλληνες των Σκοπίων; Απλά η σαλαμοποιηση είναι η μέθοδος της ΝΤΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ καλά έκαναν και τις πέταξαν τις πινακίδες. Αυτά που έκαναν είναι παραμύθια που σκέφτηκαν κάποιοι για να ξεγελάσουν μικρά παιδιά. Στην προκειμένη περίπτωση το τσίπρα και τον κοτζιά. Ρε πανηλίθιοι τσίπριδες και κοτζιάδες με τις πινακίδες ξεγελιέστε εσείς που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις πετάξει ένας άλλος Ζάεφ που θα έρθει; Το άγαλμα ρε γιατί δεν το πέταξαν από τα σκόπια; Τι δουλειά έχει αυτό να μιλάει για την Ελλάδα; Εμείς ρε έχουμε μόνο αυτό το δικαίωμα. Τότε να βάλουμε και ένα άλλο παρόμοιο και στην Κίνα να προβάλλει την Ελλάδα και τη Μακεδονία. Θα το δεχτούν οι κινέζοι; Όχι φυσικά. Ε λοιπόν αυτοί το κάνουν αυτό με τις πινακίδες τάχα πως ο Μ. Αλέξανδρος είναι έλληνας για να μη βγάλουν το άγαλμα γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους θέλουν να υπονοούν πως αυτός είναι και δικός τους. Μοιάζει σαν εκείνον τον ηλίθιο που έκρυψε τα λεφτά του και σε εκείνο το σημείο έβαλε μια πινακίδα που έλεγε "εδώ δεν έκρυψα τα λεφτά μου". Καημένοι τσίπριδες και κοτζιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να χαρουμε δηλαδη που δεν αναφερει πτι ειναι σκοπιανος...
    Αιντε βρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλη μια επιτυχια του Μιζοτακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη μια αποτυχία του πολιτικού κατεστημένου γενικά.ολοι τους ανακουφίστηκαν με την προδοσια

      Διαγραφή
    2. Εσυ να ετοιμαζεσαι για τη μπουζου. Εσωρουχα στο σακο εβαλες;

      Διαγραφή
  5. Άστο ρε πανηλίθιε ΣΥΡΙΖΑΙΕ της πλάκας, μιλάμε για ανθρώπους που μας πούλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα την παπαδια σου αγκαζε και βουρ για το συλλαλητήριο.
      Τον Κουλη πάντως μην περιμενεις να τον συναντησεις εκει.
      Κοροϊδαρα τη δουλεια του την εκανε.

      Διαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ
    ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μακεδονικο δε ξερω εσυ σιγουρα. Αλλωστε σε ολα δικαιωθηκατε γιδοπροβατα.

      Διαγραφή
  7. Μπράβο στον Τσιπρα και την κυβέρνηση του Σύριζα. Μπράβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χορεύουμε τουρκικά τσιφτετέλια πάμε στην Τουρκάλα Κοτς και μετά στο καπάκι έχουμε και άποψη για τα Σκόπια!! Τρελό! Υγ στο μεταξύ δεν έχουμε ιδέα περί Πλατωνα ή Ηράκλειτο....ελλατωματικές προσωπικότητες ή ότι μας συμφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News