Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Λάκης Προκοπίδης: «Ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπορεί να διοικηθεί με "μυστικές" συμπράξεις»

Δήλωση Λάκη Προκοπίδη

Δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου Αλμωπίας κ. Λάκη Προκοπίδη, μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής:

Η ορκωμοσία ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου, είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή του καθενός.

Δεν είναι μια απλή θρησκευτική ή πολιτική διαδικασία αλλά ηθική δέσμευση, έναντι όλων των συμπολιτών για τη χρηστή διοίκηση του Δήμου και την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων σου.

Η διάθεση προσφοράς, θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της νέας προσπάθειας.

Η νέα δημοτική αρχή, θα πρέπει να κινηθεί συναινετικά, χωρίς εγωιστικές αντιλήψεις του τύπου ότι «μόνο εγώ μπορώ».

Τα αποτελέσματα των εκλογών και κυρίως του Α΄ γύρου, έδειξαν ότι οι πολίτες του Δήμου, επιθυμούν ευρύτερες συνεργασίες.

Έχουμε μπροστά μας, τεράστιες προκλήσεις, που αφορούν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διεκδίκηση του νέου ρόλου της, στο διοικητικό σύστημα της χώρας, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων & πόρων από την κεντρική εξουσία, θα πρέπει να είναι υπόθεση όλων των παρατάξεων.

Η αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων για τη θεσμική θωράκιση των αποφάσεων, θα πρέπει να είναι κυρίαρχο στοιχείο της νέας εποχής για το Δήμο.

Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί με «μυστικές» συμπράξεις, πολλές φορές ετερόκλιτων στοιχείων, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας και τη «διανομή» έμμισθων θέσεων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτάσσει συνεργασίες, που θα προκύψουν από ένα δημόσιο διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις. Μόνο έτσι οι πολίτες, θα νοιώσουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Δήμου και θα συμμετέχουν ενεργά σε πιθανές πρωτοβουλίες.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία της νέας δημοτικής αρχής, αξιοποιώντας και το νέο θεσμικό πλαίσιο, να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις, που θα σηματοδοτούν μια νέα αρχή στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου.

Διαφορετικά, θα εξελιχθεί σε μια διοίκηση χαμηλών προσδοκιών, απογοητεύοντας τους πολίτες που την τίμησαν με τη ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News