Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Νίκος Ρίζος: «Για την καλύτερη Αλμωπία της Καρδιάς μας»

Γράφει ο Νίκος Ρίζος

Έχουμε από την μια την λίμνη Βόλβη και από την άλλη την λίμνη της Γενεύης.

Από την μια έχουμε μια όμορφη λίμνη που δεν την επισκέπτεται σχεδόν κανείς, παρα λιγοστοί ψαράδες και από την άλλη έχουμε μια λίμνη το ίδιο όμορφη που εκτός από ψαράδες έχει πάμπολλες μαρίνες και φυσικά εκατομμύρια επισκέπτες.

Το ίδιο ισχύει και για όμορφες παραλίες της χώρας μας, παραλίες της Σίφνου με λίγους επισκέπτες, αλλά και παραλίες της Ρόδου με εκατομμύρια επισκέπτες.

Η πηγή του πραγματικού πλούτου δεν είναι το προφανές ,δεν είναι η συσσώρευση χρυσού και χρημάτων σε θησαυροφυλάκια.

Ο πραγματικός πλούτος αποτελείται από το σύνολο των φυσικών θησαυρών ,αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται σε έναν τόπο , αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν «Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν» (ΑΕΠ).

Πηγή αυτού του πλούτου μπορεί να είναι μια παραλία ,μια λίμνη ,τα ιαματικά Λουτρά οπως εδώ στον τόπο μας, όλοι αυτοι οι φυσικοί θησαυροί δεν μπορούν να εχουν προστιθέμενη αξια ,χωρις την ανθρώπινη παρέμβαση ,χωρις εμεις να ενώσουμε τις δυναμεις μας .

Κατά συνέπεια, ο πλούτος και η ευημερία μιας κοινωνίας εξαρτώνται από την καταρτηση και την παραγωγικότητα του πληθυσμού ενός τόπου .

Για να αυξηθεί ο πλούτος, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και οι καινοτόμες δράσεις .

Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, πρέπει να αυξηθούν ο καταμερισμός εργασίας , η εξειδίκευση.

Όλα αυτά έρχονται μέσα από συνέργειες φορέων ,όπως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ,δημοσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κατάρτιση, η ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασίας, η εξάντληση χρηματοδοτικών μέσων όπως το ΕΣΠΑ και ο καταμερισμός και λεπτομερέστερη εξειδίκευση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Αυτες οι αυτοδιοικητικές εκλογές ελπίζω πως θα είναι η απαρχή καταλυτικών αλλαγών για τον τόπο μου.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την "Αλμωπία της καρδιάς μας", να την κάνουμε καλύτερη, να την βάλουμε στην καρδιά πολλών ακόμα ανθρώπων, ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι πολλες περισσότερες οι καρδιές που θα χτυπούν και ζουν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο .

#Η_Αλμωπία_της_Καρδιάς_μας

Νίκος Ρίζος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

12 σχόλια:

  1. Νικο καλη επιτυχια απ'καρδιας....
    Αλλα Νικο μου επειδη το εργο το εχουμε δει αλλωστε τα ολα τα χρονια αυτα λυπαμαι πολυ με τετοια και αλλα που ακουω για για πολλλλα και αλλα ....
    Αστο Νικο τιποτα δεν μπορει να αλλαξει..
    Λυπαμαι!
    Λυπαμαι....... ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις ,μακάρι να υλοποιηθούν ,ειναι εφικτές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως ελ.επαγγελματίας στην Αριδαία έρχεσαι σε επαφή με τους πολίτες..ακούς τζ παράπονα και νιώθεις την αγανάκτησή τους..εύχομαι μέσα από τον συνδυασμό που διάλεξες να στηρίξεις,να υλοποιήσεις έργα που δίνουν πνοή στην ταλαίπωρη πόλη μας που πολλές αλλαγές,όχι προς το καλύτερο,έχει υποστεί ..
    Καλό σχεδιασμό,λοιπόν και υλοποίηση!!..όχι άλλα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο μπράβο ωραια όλα αυτά που λες απλά θα πω μόνο
    ένα πήγαινε σε παρακαλώ απέναντι από το ταχυδρομείο Αριδαιας
    και δες τι δέντρα έκοψαν την Τετάρτη το πρωί οι ειδικοί του δήμου μας.
    Ντροπή κ αίσχος σιχάθηκα που είμαι από εδώ,μπαίνει ξένος στο ταχυδρομείο κ κοιτάει με απορία που κόβουν δέντρο πολλών ετών αντί να το κλαδεύουν κ μου λέει δίχως να με ξέρει γιατί το κόβουν;ειλικρινά δεν έχω απάντηση του λέω
    Και ντράπηκα για την όλη κατάσταση και δεν είναι η πρώτη φορά,τα έχουν ρημάξει όλα τα δέντρα,δεν υπάρχει σωτηρία για εμάς εδώ τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μην αυτοκτονησεις κιολας, αργει η δευτερα παρουσια, θεωριες του κ.... ειστε ολοι, να ρωτας να μαθαινεις.

      Διαγραφή
    2. σωτηρία στην εκκλησία ρε φίλε, αλλιως συνέχισε τα λεξοτανίλ μη πάθεις κάνα κακό.

      Διαγραφή
  5. Θέλω τούρτα Νίκο σε ψηφίζω από τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΙΚΟ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News