Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

4.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν κατοχυρώσει τον όρο «Μακεδονία»

Σημειώνεται ότι η κατοχύρωση του ονόματος κοστίζει από 2.000 έως 8.000 ευρώ

Συναγερμός έχει σημάνει για 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στην εταιρική τους ταυτότητα ή στα προϊόντα τους τον όρο Μακεδονία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να των κατοχυρώσουν για να μην έχουν προβλήματα με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέχρι στιγμής μόνο 24 ελληνικές επιχειρήσεις είτε με ονομασία προέλευσης είτε με επωνυμία με τον όρο «Μακεδονία» έχουν καταχωριστεί στο ευρωπαϊκό μητρώο του Αλικάντε που είναι στην Ισπανία. Καμία δεν έχει καταχωριστεί στο αντίστοιχο παγκόσμιο μητρώο της Γενεύης. Αντίθετα στο παγκόσμιο μητρώο έχουν κατοχυρώσει τον όρο «Μακεδονία» δυο σκοπιανές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η κατοχύρωση του ονόματος κοστίζει από 2.000 έως 8.000 ευρώ!

Τα στοιχεία για τις 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις έδωσε στην δημοσιότητα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης. Όπως είπε αν δεν κατοχυρώσουν διεθνώς τα σήματά τους τότε θα έχουν προβλήματα στις διεθνείς αγορές.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κ. ΣΑΒΒΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΡΟΣ. ΤΟΝ ΣΒΒΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News