Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Γ. Σηφάκης: «Πολύ λαθεμένη πράξη η χρησιμοποίηση πολιτιστικών και άλλων συλλόγων σε εκδηλώσεις που διχάζουν τον λαό»

Γ. Σηφάκης: "Αδιανόητη η εμπλοκή των πολιτιστικών, αθλητικών κλπ συλλόγων με εκδηλώσεις παραπληροφόρησης και μίσους μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη"

Ειδικά όταν κυριαρχεί ακόμη η παραπληροφόρηση και το μίσος που δεν επιτρέπουν στους πολίτες να αποτιμήσουν θετικά την συμφωνία φιλίας και συνεργασίας με την γειτονική χώρα.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για πρωτοβουλία κάποιων για κοινές δράσεις συλλόγων της Αλμωπίας ενάντια στην συμφωνία επιθυμώ να απευθυνθώ στους συλλόγους αισθανόμενος ως άνθρωπος των συλλόγων της Αλμωπίας.

Με την πολύχρονη ενασχόληση μου με πολιτιστικούς συλλόγους θεωρώ ότι η χρησιμοποίηση των συλλόγων σε εκδηλώσεις που διχάζουν τον λαό θίγει τους ίδιους τους συλλόγους και εκθέτει αυτούς που τους οργανώνουν. Ποτέ το μίσος και ο διχασμός δεν ωφέλησε την πατρίδα μας. Οι σύλλογο που υπερασπίζονται ιστορία και πολιτισμό το ξέρουν πολύ καλά αυτό από την βιωματική τους δράση.

Η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ μας επιστρέφει όλη την ιστορία της μίας και μόνης Αρχαίας Μακεδονίας , αλλάζει το όνομα τους σε όλες τις χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει και στην δική μας, επιβάλει την αλλαγή του συντάγματος τους με αφαίρεση όλων των αλυτρωτισμών και δεν αλλάζει τίποτα σε θέματα εθνικότητας. Μόνο η ιθαγένεια τους αλλάζει επί το θετικότερο για μας. Μια νηφάλια ανάλυση της αποδεικνύει τα ανωτέρω.

Αδιανόητη η εμπλοκή των πολιτιστικών, αθλητικών κλπ συλλόγων με εκδηλώσεις παραπληροφόρησης και μίσους μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη.

Οι σύλλογοι πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους πολίτες. Φαντάζεστε να γυρίσουμε πίσω στις εποχές δύο ή και περισσότερων συλλόγων στις πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις διαφορετικές απόψεις των μελών τους για πολιτικά θέματα;

Εκεί θέλουν να μας γυρίσουν κάποιοι; 

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

64 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΗΦΑΚΗ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι ανεπιθυμητος και θα στο πουμε με την υπογραφη μας ολοι οι συλλογοι ενωμενοι. Ο μονος διχασμενος εισαι εσυ.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πείτε τον βουλευτή από την Αλμωπία ανεπιθύμητο; για να ξαναδείτε βουλευτή μετά 40 χρόνια; τέτοιοι είμαστε στην Αλμωπία και για αυτό μας ...

      Διαγραφή
  3. Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κάνει τόσες παρεμβάσεις.. Τι θέλετε κ. Σηφακη? Ότι λέτε εσείς ότι είναι κ το σωστό? Μέσα σε όλα όσα κατακρίνεις γιατί δεν μας λέτε κ πως πρέπει ο λαός να διαμαρτυρηθεί? Μάλλον έχετε κοντή μνήμη γιατί έχετε ξεχάσει τους αγανακτισμένους, τους δεν πληρώνω, τον Ρουβικωνας κλπ κλπ Α ξέχασα όσοι σας στα θυμίζουν είναι φασίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giati den ton mazevei kapoios re paidia. synergates den exei. exete poulisei thn makedonia kai synexizetai na milate?? me poious ta vazeis?? me autous poy se ekanan voyleyth??? ntroph soy re.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ.ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  5. αυτο θα πει φασισμος.
    αριστεροι στα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ μας διχάζει Σηφάκη
    Όχι οι σύλλογοι
    Πάλι ασυναρτησίες λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Γιαννη ελεος, γιατι το συνεχιζεις; γιατι κανεις κακο στον εαυτο σου; αρχισα να πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με το εγω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δε σου αρέσει ακριβώς?φοβάσαι μην καταλύσουν τη δημοκρατία?

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΡΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΥΣ ΛΕΩ, ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ?

      Διαγραφή
  9. Λασκο σ αγαπαω για το σχολιο σου στο φεισμπουκ εκφραζεις πολλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην προκαλείς άλλο το κοινό αίσθημα. Αρκετά έχεις βλάψει αυτή τη χώρα κ αυτόν τον λαό. Φτάνει ως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαφειαδη δεν ειναι κακο βγαλε μια φωτο το συνδυασμο του ποιοι κατατζοβιτες τον εκαναν μαγκα να θυμγθουμε ποιοι ειιμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε οχι αριστερος αλλα αριστεροστροφος! Δηθεν.συνδυασμο εννοω στα δημαρχιακα θυμησε μας σε παρακαλω ποιοι απ τους γυρω μας τον καναν μαγκα απ τον πουθενα εναν μη μακεδονα αιιι στο νησι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν περιμέναμε τους συλλόγους κύριε Σηφακη να ξεσηκωθούμε εσείς μας αναγκάσετε... εσείς και όσα πρεσβευετε αυτή την στιγμή. Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και όσο βγαίνετε να κάνετε αυτές τις ηλίθιες δηλώσεις που κάνετε άλλο τόσο νευριάζει και θυμωνει ο κόσμος. Οι σύλλογοι πολύ καλα κάνουν και πήραν αυτή την πρωτοβουλία ολοι είναι άνθρωποι που αγαπάν τον τόπο τους και δεν θέλουν να τον δουν να χανετε.
    Βγείτε λιγάκι απ τον κόσμο που βρίσκεστε ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε γύρω σας το χάος που έχετε δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βλεπεις και δεν μπορεις να καταλαβεις η αγαπη για την κρεκλα και την εξουσια σε εχει τυφλωσει,και ομως εινια αληθεια ολοι αυτοι οι συλλογοι εχουν ενωθει ,για να σκοπο υπερ της μακεδονιας που εσεις ξεπουλατε,δεν εχετε το θαρος να αναγνωρισετε οτι ο λαος δεν θελει αυτο που κανετε,πλεων δεν μπορεις να μας διχασει σηφακο κανενα κομμα με οποια τακτικη και αν εχει,ολοι οσοι στηριζουν την πολιτικη σας και την συμφωνια και οποια συνθετη ονομασια ,ειναι ανεπυθημητοι αυτοι ειναι η αληθεια το δεχεσαι η οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σηφακη δεν μας διχαζει κανεις, η μακεδονια μας ενωνει ,πες τα παπαγαλακια σου τζαπα κελαηδανε,συνχαριτηρια για τον διωρισμο του παιδιου σου και καλη σταδιοδρομια να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο διορισμο;; χαχαχα καποιοι εχουν ξεφυγει.Ο ενας γιος του Σηφακη σπουδαζει μουσικη στην Ολλανδια και ο αλλος ειναι στις δουλειες του, μαλλον μαθατε αλλιως απο αλλους βουλευταδες και μπερδευεστε...

      Διαγραφή
  16. Έρχεται η ώρα σας Κ.ΣΗΦΑΚΗ,η ντροπή έχει και τα όριά της και εσύ τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σηφάκη θα έπρεπε να έχεις και λίγη τσίπα. Σε βγάλαμε βουλευτή και μας προδοσες. Λυπάμαι για σένα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΓΑΛΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΚΡΙΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΕΣ

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ; ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ,Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ,ΕΣΥ Κ.ΣΗΦΑΚΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΡΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΔΕ ΦΑΣ ΛΙΓΟ ΓΙΟΥΧΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
      ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΓΚΕΣ....
      ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΗΚΕΣ ΜΑΓΚΑΣ ,ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ,ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΣΒΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
    3. Ο Σιφακη ςρε γιδαρα 11.29 ειναι σταθερος στης αποψεις του και του βγαζω το καπελο, τη σχεση εχει η μεταγραφισα που οπου φισαει ο ανεμος; ξυπνατε γιδια θελουμε βουλευτες σαν τον Γιαννη που δεν μασανε.

      Διαγραφή
  18. Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καποτε αυτο το θεμα με τα σκοπια επρεπε να τελειωσει, ειχε απιδια ο μικρος και το τελειωσε, λιγο πολυ ετσι θα γινοταν με οποιαδηποτε κυβερνηση, αλλως θαμενε αλλα εκατο χρονια, τωρα γιατι ουρλιαζουν μερικοι δεν το καταλαβαινω, η μαλλον καταλαβαινω αυτα που λεει ο κυριος Σιφακης, ευχομαι καποια στιγμη να καταλαβετε ολοι απο το να ουρλιαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΑΧΡΙΣΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
    2. ΑΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΠΑΡΙ, ΣΙΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

      Διαγραφή
  20. "σας στηρίξαμε κομμάτικα με όλες μας τις δυνάμεις και σας βγάλαμε δύο βουλευτές Τζάκρη και Συφάκη που μας υποσχέθηκαν ............κλπ κλπ κλπ" ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι και καλα, ο πρωην Ελλαδιτης ιερεας και νυν δεσποτης των διπλα,ψηφισε Τσιπρα... πεταει λασπη και σεις την κρατατε

      Διαγραφή
  21. Υπάρχουν 3 κατηγορίες αντιπάλων της συμφωνίας:

    1. Οι σταθερά απορριπτικοί σε κάθε προσπάθεια επίλυσης εθνικού ζητήματος, είτε είναι το Κυπριακό είτε το Μακεδονικό. Στην αντίληψη αυτή, κάθε λύση αποτελεί υποχώρηση. Αρα, στόχος είναι η διατήρηση της κατάστασης πραγμάτων, ως μόνης εθνικά σωστής θέσης, συντηρώντας παράλληλα τον απολύτως μη ρεαλιστικό στόχο της μελλοντικής απόλυτης επικράτησης των ελληνικών θέσεων.
    Ουσιαστικά, η θέση αυτή θεωρεί πετυχημένη διαπραγμάτευση τη συντριβή του αντιπάλου.

    2. Αυτοί που θεωρούν ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη προτεραιότητα, ενώ τα εθνικά θέματα «μπορούν να περιμένουν». «Τόσα χρόνια δεν το λύσαμε, γιατί να βιαστούμε;».
    Γιατί η ιστορία δεν περιμένει και γιατί σήμερα υπάρχει μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρχει και αύριο. Γιατί η Δύση στρέφει, έπειτα από καιρό, το ενδιαφέρον της στην περιοχή, γιατί η Τουρκία μάς απειλεί με περικύκλωση, δεδομένης της σημαντικότατης διείσδυσής της στη βόρεια χώρα. Γιατί στην ΠΓΔΜ έχουμε την πιο φιλική προς τη λύση κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων. Γιατί υπάρχει το δέλεαρ της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να έρθουν σε συμβιβασμό.

    3.Οι επαγγελματίες του πατριωτισμού.
    Στη χώρα μας, με τα ελληνοτουρκικά, είτε το βορειοηπειρωτικό είτε το μακεδονικό, καριέρες χτίστηκαν πάνω στην καλλιέργεια του εθνικισμού. Το κακό είναι ότι χτίζονται ακόμη.

    Αξίζει να το ξαναπούμε: ο εθνικισμός είναι ένα χαρτί άμεσης απόδοσης, γιατί απευθύνεται στις ανασφάλειες, το εθνικό αίσθημα και την αίσθηση κοινότητας μιας κατακερματισμένης κοινωνίας. Είναι ένα δηλητηριώδες όπλο, που μπορεί να συσπειρώσει αλλά μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες. Κάτι που στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά.


    Έτσι λοιπόν ή σκέφτεσαι το καλό της πατρίδας σου μακροπρόθεσμα και προχωράς σε μια ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ λύση ( Τσίπρας Σηφάκης) ή κάθεσαι σπίτι σου, στη δόξα των περασμένων μεγαλείων, ηττημένος διεθνώς (μιας και όλοι θα συνέχιζαν τη χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας») αλλά «εθνικά περήφανος» στο εσωτερικό με τη χώρα ζημιωμένη .
    Εξάλλου, η ακινησία στα εθνικά αποφέρει εκλογικά πολύ περισσότερο από μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, ακόμη κι αν η χώρα κερδίζει. Γνωστό από την εποχή του Ε. Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα χρυσοστομε αλλα που να σε καταλαβουν τα φασιστακια

      Διαγραφή
    2. Κατα την προσφιλή σας τακτική, μπερδεύεις την βούρτσα με την .....
      Τον μεγαλοϊδεατισμό του Βενιζέλου που κατέληξε σε τραγωδία όταν μας εγκατέλειψαν οι κατα τ άλλα σύμμαχοι μάς.
      Την ανακατεύεις με το κυπριακό με μια δόση άκρατου μπολσεβικισμού παρουσιάζοντας την εθνική ευκαιρία για επίλυση όλων παραχωρώντας οτι ζητανε όλοι οι άλλοι, χωρίς να διεκδικουμε τίποτα .
      Να πω οτι φταίει η ζέστη???
      Αλλά αυτό θα ηταν προσωρινό.
      Το πρόβλημα σάς είναι χρόνιο και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και μια 4η κατηγορία: η κοινή λογική. Το επίθετο "μακεδονικος" ορίζει πλέον οτιδήποτε προέρχεται από μια άλλη χώρα. Έχετε την απαίτηση να είμαστε και χαρούμενοι;

      Διαγραφή
    4. "παραχωρώντας οτι ζητανε όλοι οι άλλοι, χωρίς να διεκδικουμε τίποτα ."
      Άνθρωπέ μου τη συμφωνία τη διάβασες? ( erga omnes, αναθεώρηση του συντάγματος και αφαίρεση οτιδήποτε παραπέμπει σε αλυτρωτισμό, διαχωρισμός της ιστορίας των Σλάβων από την αρχαία Ελληνική ιστορία κ.α)
      Μην αναπαράγεται ότι σας λένε..
      Διάβασε πρώτα...
      Το δικό σου πρόβλημα ξέρεις πως λέγεται... Νεοδημοκρατίτιτιδα

      Διαγραφή
  22. Η χειρότερη μορφή φασισμού έχει αριστερό πρόσωπο. Σηφάκη σε ξέρουμε καλά τόσα χρόνια στην Αλμωπία μην συνεχίζεις να προκαλείς γιατί καλή η υπομονή αλλά έχει και τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  23. Κ. Σηφάκη, εφόσον ασχολείστε ενεργά εδώ και χρόνια με συλλόγους όπως υποστηρίζετε, θα έπρεπε να γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ρόλος των πολιτιστικών, μορφωτικών, αθλητικών κλπ συλλόγων δεν περιορίζεται σε πανηγυρακια σε πλατείες και γήπεδα. Ο βασικός ρόλος ενός πολιτιστικού συλλόγου λόγου χάρη είναι η διατήρηση της κληρονομιάς και η διάσωση των ηθών, των εθίμων, των αξιών μιας περιοχής ανάμεσα σε πολλά άλλα. Κληρονομιά και παραδόσεις αιώνων κ. Σηφακη που εσείς και οι συναγωνιστές σας θέλετε να διαγράψετε εν μια νυκτί πιθανόν με κάποια ανταλλάγματα. Οι σύλλογοι και τα μέλη τους κ. Σηφακη είναι ενεργά και σκεπτόμενα μέλη μιας κοινωνίας. Το γεγονός ότι προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε ως ένα τσούρμο αμορφωτων που δεν έχει διαβάσει καν τη συμφωνία και παραβρέθηκε στην προχθεσινή συνάντηση μόνο και μόνο επειδή υποκινηθηκε από κάπου δεν σας τιμά καθόλου.Με αυτές σας τις δηλώσεις εσείς είστε αυτός που προσπαθείτε να διαχωρισετε τον κόσμο σε ντόπιους-ποντιους, δεξιούς-αριστερους και πάει λέγοντας. Το ότι προσπαθείτε να δώσετε πολιτική διάσταση στο γεγονός δεν σας τιμά επισης. Δεν έχει να κάνει με πολιτικά συμφέροντα αυτό κ.Σηφακη αλλά με κάτι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο που μάλλον όλοι εσείς οι πολιτικοί ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκετε έχετε ξεχάσει. Την ίδια σας την καταγωγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά μια ζωή φίλε μου που είμαι στους συλλόγους λέγαμε να μην έχουν οι σύλλογοι άμεση ανάμειξη στην πολιτική για να ενώνουν τον κόσμο, εγώ αυτά έμαθα και εφάρμοσα. Ας μου πει ένας το αντίθετο. Τώρα υπάρχει ένα πολιτικό θέμα που διαφωνούν μεταξύ τους τα Κόμματα. Τι δουλειά έχουν οι σύλλογοι να κάνουν αντικυβερνητική πολιτική;
      Νηφάλια απάντησε μου. Τραβάτε ολισθηρό δρόμο και, με όλο τον σεβασμό, δεν νομίζω να βοηθήσει αυτός ο δρόμος ούτε τους συλλόγους ούτε την κοινωνική συνοχή

      Διαγραφή
    2. Αν και το σχόλιο μου απευθύνεται σε συγκεκριμένο άτομο, παρόλα αυτά σου απαντώ κ. 11.51 και το κλείνω εδώ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι οι σύλλογοι δεν χρειάζεται η δεν πρέπει να έχουν πολιτική ανάμειξη. Αυτό που μάλλον δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα πολιτικό αλλά εθνικό. Οι σύλλογοι όπως ανέφερα παραπάνω είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας και όλοι έχουνε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης αρκεί αυτό να γίνεται ειρηνικά και χωρίς καμία διάθεση πρόκλησης αρνητικών επεισοδίων. Δημοκρατία έχουμε εξάλλου. Προσωπικά διάβασα τη συμφωνία διαφωνώ κάθετα με πολλούς από τους όρους της και θα είμαι εκεί να διαδηλωσω ενάντια στη συμφωνία και το ξεπούλημα της χώρας μου. Όχι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ όπως κάποιοι λανθασμένα υποστηρίζουν. Δε με ενδιαφέρει ποια παράταξη το ψήφισε Γιατί πολύ απλά όποια και αν ήταν στη θέση της την ίδια αντιμετώπιση θα είχε εκ μέρους μου. Το γεγονός ότι καποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τις αντιδράσεις του κόσμου ως αντικυβερνητικη πολιτική δείχνει η ότι βλέπουν παντού φαντάσματα η ακόμα χειρότερα ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που επιθυμούν να βάλουν τον κόσμο σε λογικές διχασμού υπονομεύοντας την όλη διαδικασία για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

      Διαγραφή
    3. Εσύ κάνεις λάθος φίλε μου. Το θέμα είναι πολιτικό.
      Η Εθνική γραμμά είναι αυτή που πέρασε ο Τσίπρας στη συμφωνία (συνθετη ονομασία + erga omnes ).
      Σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε όλα τα κόμματα που είχαν διαμορφώσει την εθνική γραμμή, να υπερψηφίσουν τη συμφωνία)
      Προσπαθεί Ο Κυριάκος να βρεί " Κουσούρια" στη συμφωνία για να γίνει αρεστός.
      ¨ομως αν ήταν εξουσία θα υπέγραφε στα τέσσερα.

      Διαγραφή
  24. ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ.ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ.ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ.ΨΑΞΤΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΛΤΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να σου εξηγήσω φίλε και είμαι σίγουρος θα καταλάβεις και θα εξηγείς και σε άλλους

      Διαγραφή
  25. «Πρόκειται για έναν σκληρό όρο στη μεγάλη διαπραγμάτευση που έληξε θετικά ..... για τους Ευρωπαίους!!!!»
    Πόσο αστείοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι για να πανηγυρίζουν για όλα αυτά !!!
    Όμως κυρίες και κύριοι , μιλάνε σε ανθρώπους , τον Ελληνικό λαό που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ !!!!
    Μέχρι και βίντεο μας έφτιαξαν για να μας πείσουν ότι περνάμε ΤΕΛΕΙΑ !!!
    Το Ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο λέει ο Τσίπρας και γελάμε όλοι !!!!
    Θα έχουμε στιβαρή μαξιλάρι ρευστότητας και επιστροφή Τραπεζικών κερδών από τα ελληνικά ομόλογα !!! Ξέρετε αυτά που θα παίρναμε όλα μαζί , θα τα πάρουμε σταδιακά και αν είμαστε καλά παιδιά !!! Αλλά το πανηγυρίζουμε !!!!
    Ολα προκειμένου να παραμείνει αραγής και ενωμένη η ΕΕ !!!!
    Σανό και χορτάρι παράγγειλε αμέσως και ο Καμμένος !!!!
    Τώρα :
    -Αυτό που λέγεται αύξηση του πλεονάσματος , δεν μας ενδιαφέρει
    -Αυξημένη εποπτεία στη τήρηση μέτρων και μάλιστα με τρίμηνη εποπτεία αντί εξάμηνη , έλα μωρέ τώρα ....
    -Καμία χαλάρωση μέτρων αλλά αύξηση αυτών.
    -Η Ελλάδα θα σωθεί (τάχα) για 8 χρόνια , αλλά μετά θα μιλάμε για κλείσιμο του μαγαζιού !!!
    -Συγχαρητήρια στον Ελληνικό λαό , που 8 χρόνια υποφέρει τα πάνδεινα και τώρα πλέον , θα υποφέρουν περισσότερο !!!

    Θεέ μου , πόσο παραμύθι θα μας σερβίρουν ακόμη !!!
    Κυρίες και κύριοι ,
    -Κανένα χρέος δεν μειώθηκε , αντίθετα θα έχουμε μεγαλύτερο χρέος
    -Το τέταρτο μνημόνιο , αυτό που υπογράφηκε χθες , είναι το χειρότερο όλων των υπολοίπων μαζί
    -Τα μέτρα θα συνεχίσουν και θα μεγαλώσουν να το ξέρετε
    -Οι φόροι θα αυξηθούν και οι εισφορές θα μεγαλώσουν

    Φωνάζω ΒΟΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό λαό . Τα παραμύθια τελείωσαν μην τους δίνετε σημασία τι λένε .
    Είναι Πολιτικοί Απατεώνες .
    Ξυπνήστε !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για λύπηση είστε, τόσος πανικός πιά που ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει την χώρα από τα μνημόνια;

      Διαγραφή
    2. αυτο πιστευω κ εγω, ολοι οι ευρωπη μιλαει για αρχιδατο αρχηγο και οι δεξιοι παθαν κολουμπρα

      Διαγραφή
    3. Είπε κανεις ότο όλα είναι οκ?
      Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά είναι μια καλή εξέλιξη. Τόσο σας έχει στραβώσει το κομματικό πάθος που ούτε αυτό δεν μπορείτε να δείτε?

      Διαγραφή
  26. Αν, λοιπον, κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ πιστευετε οτι με αυτη τη συμφωνια διασωζεται η ιστορια και ο πολιτισμος της αρχαιας Μακεδονιας, τοτε γιατι πουθενα δεν αναφερεται το ονομα αυτης της απο τα αρχαια χρονια υπαρχουσας Μακεδονιας; γιατι κλεινει το Μουσειο Μακεδονικου Αγωνα, η Εταιρεια Μακεδονικων Σπουδων; το αεροδρομιο Μακεδονια της Θεσσαλονικης; θα το αλλαξετε κι αυτο για να μην ενοχλει τους γειτονες; ειδαμε και παθαμε να παρει αυτο το ονομα. Γιατι δεν μας τα λετε αυτα;ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε οτι εχετε ανοιξει τους ασκους του αιολου; ο κ. Κοτζιας επαιρεται για την μεγαλη του επιτυχια, ο Μεγας διπλωματης με το καπελακι!!!αλλα εσεις, που ειστε απο ακριτικες περιοχες που ξερετε ποσο εχουν δεινοπαθησει απο λανθασμενες πολιτικες του παρελθοντος, θα επρεπε να ειστε πιο συγκρατημενοι. Προσπαθειστε να καταλαβετε αυτη τη συναισθηματικη φορτιση που υπαρχει και σιωπειστε. Δεν γεμισε ξαφνικα ολη η Ελλαδα εθνικια οπως τους λετε. Μην μεταφραζετε λαθος την αγαπη του κοσμου για τον τοπο του. Επιτελους ας παψει η Ελλαδα να ζει τον Εμφυλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφάκης ποτέ δεν είπε εθνίκια ( που λες) τον κόσμο που έχει την άποψη του και την εκφράζει, αυτό που είπε είναι ότι πρέπει να διαβάσει ο κόσμος την συνθήκη του Βουκουρεστίου ( μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους), τι έγινε το 1991 που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, τι έγινε το 1995, το 1997, το 2008 και τι λέει η συμφωνία... Αυτό δεν νομίχεις ότι είναι σωστό; όταν χαλαρώσουν οι ακραίοι να χτυπιούνται και σταματήσει η απονομή πιστοποιητικών εθνικοφροσύνης στους δρόμους θα γίνουν εκδηλώσεις και τότε ο κόσμος θα καταλάβει...

      Διαγραφή
  27. Γιάννη απέτυχες σε καθετί ..... Μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, διόδια κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ελληνοποιησεις αλλοδαπών, μείωση φορολογίας, μείωση συντάξεων, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κατώτατος μισθός 751€... Όλα αυτά ψεματα....ολα...και τώρα η Μακεδονία μας. Την πουλησατε ... Πουλησατε την ιστορία μας. Ήμουν ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ σε ψήφισα γιατί πίστεψα στα άπειρα ψέματα σου φίλε Γιάννη. Τώρα τα αυγά που θα φας θα είναι από εμάς τους ομοσταυλους. Είστε ΑΙΣΧΟΣ. Ότι και να λες να ξέρεις πως τα σκάρτα χρυσός δεν γίνονται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που λες τα υποσχέθηκε στις πρώτες εκλογές του Ιανουαρίου.
      Όταν ειδε ότι δεν μπορούσε να τα εφαρμόσει πήγε σε δεύτερες εκλογές. Εκεί δε σου υποσχέθηκε τίποτα από τα παραπάνω.
      Μάλλον δεν ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό δε θυμάσαι.

      Διαγραφή
  28. kyrie syfaki eine apla kane mia syngentosh sthn almopia maytoys poy symfonoyn mayta poy ypograpsate kai an mashs pano apo 10 antropoys na akoloytisoyme kai oi ypolhph hdoy h rodos hdoy kai to pidima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες φίλε; μην εκπλαγείς όταν θα δεις πόσοι συμφωνούν επειδή την διάβασαν που εσύ ούτε αυτόν τον κόπο δεν έκανες...
      Ακόμη μην εκπλαγείς που ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι θα κυβερνήσει αυτόν το τόπο γιατί λύνει και δεν συσσωρεύει προβλήματα..

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Η ντροπή όλη δική σου, που δεν κάνεις άλλο από το να βρίζεις.
      Επιχειρήματα έχεις ή δεν ξέρεις να γράφεις?

      Διαγραφή
  30. Παιδιά την ώρα που μιλάμε κάποιοι της κυβέρνησης πλουτίζουν με δημόσιο και κρατικό χρήμα. Η διαφθορά είστε εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς... Φτου σας. Αριστερά της δεξιάς τσέπης. Παραγωγή μηδέν και εξαντλείτε κάθε δημόσιο πλούτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε συγνωμη αλλα μαλλον κανεις πλακα, η διαφθορα ανακαλυφτηκε απ τον συριζα; μαλλον ζεις σε αλλον πλανητη εκτος αν εισαι απ τα κοματοσκυλα που εχουν γρασο

      Διαγραφή
    2. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ 8.09, ΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΚΑΜΙΣΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΚΟΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΡΦΟΣΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  31. Καλα λεει καποιος λοιπον οτι ο εμφυλιος καλα κρατει. Εσεις οι "φασιστες" απο τη μια που δεν ξερετε να διαβαζετε, εσεις οι αριστεροι απο την αλλη που διαβασατε καλα και ξερετε την ιστορια...η μηπως μονο το αποσπασμα που δημοσιευσε ο κ. Βουλευτης;;(αναρωτιεμαι δηλαδη). Εθνικου Διχασμου συνεχεια. Τις πταιει;θα καταλαβουμε αραγε ποτε; Αχ, καημενη Ελλαδιτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άραγε, φίλοι μας του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρατε κι εχθές τι σημαίνει ERGA OMNES; Και επειδή γνωρίζετε καλά την ιστορία, 1912-13, 1991, 1995, 2008 κλπ, πείτε μας και για το 1945-46, ποιοι μιλούσαν τότε για αυτονόμηση της Μακεδονίας, ποιοι ξεσήκωσαν τους ανθρώπους και τους φούσκωσαν τα μυαλά με υποσχέσεις του τύπου "ανεξάρτητη Μακεδονία" ξεκομμένη βέβαια από το ελληνικό κράτος; πού πήγε εκείνο το κομμάτι της ιστορίας; Όσο κι αν θέλουμε να ξεχάσουμε μας αναγκάζετε σήμερα να θυμηθούμε.
    Όσο για τον μικρό με τα μεγάλα @@@@, όπως με περηφάνεια τον αποκαλείτε, πράγματι θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μετατρέψει ένα τεράστιο ΟΧΙ του 65% του λαού σε ΝΑΙ την επόμενη κιόλας μέρα του δημοψηφίσματος και να ζητάει και συγγνώμη σήμερα από τους Ευρωπαίους. Πράγματι είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που έχει πει σε όλα ΝΑΙ, αυτός είναι ο μοναδικός τίτλος που πραγματικά του αξίζει. Και με αυτόν, δυστυχώς, θα μείνει στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι σύλλογο που υπερασπίζονται ιστορία και πολιτισμό το ξέρουν πολύ καλά αυτό από την βιωματική τους δράση.(Λέει ο Σηφάκης)
    και εγώ απαντώ αυτό ακριβώς Σηφάκη εμείς υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας που εσείς την παραδώσατε και μας προδώσατε .
    Είμαι πολύ πληγωμένος Σηφάκη αλλά εσύ συνεχίζεις το βιολί σου και δεν εννοείς να καταλάβεις .ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News