Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Τζάκρη και Σηφάκης στις Πρέσπες για τη «Βόρεια Μακεδονία» (ΦΩΤΟ)

Τι δήλωσε ο Γιάννης Σηφάκης

Στις Πρέσπες μετέβησαν από νωρίς το πρωί οι Βουλευτές Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, για την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές καταγγέλλουν ακραίες συμπεριφορές από τα ματ, τα οποία ψέκασαν με χημικά ακόμα και μικρά παιδιά.

Μέσα σε ένα κλίμα έντονων αντιδράσεων, ο Γιάννης Σηφάκης με δήλωσή του κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή», όπως βλέπετε στο παρακάτω post.

26 σχόλια:

  1. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νομό. Είναι ανεπιθύμητοι. ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε τη είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και αδερφή του προέδρου της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάνη :
    «Όλοι όσοι προσεγγίζουμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του 1990 να είχαμε βρει λύση. Όμως, τότε, δυστυχώς, μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός. Κέρδισε ο καιροσκοπισμός», τόνισε καρφώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του.

    Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο 2008 καρφώνοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, που τότε ήταν ανώτερο στέλεχος του ΛΑΟΣ: «στόχος της στρατηγικής μας το 2007 - 2008 ήταν να μην γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Για αυτό ενημέρωσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία εν όψει του Βουκουρεστίου. Για αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Για αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνεία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ».
    Για να ξέρουμε την αλήθεια. Πολύ καλά τα είπε ο Ντόρα, αλλά ο Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή δεν την ακούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχουν σχολια αλλα υπαρχει προπαγανδα κατα τον ΕΛΛΗΝΩΝ

      Διαγραφή
  4. Μάλλον δεν άκουσες τον από κει που έλεγε τους Σκοπιανούς Μακεδόνες.. Ούτε είδες τους χάρτες που ανέβασε Γερμανική εφημερίδα.. Ναι Γιάννη μου κ τω Όταν θα ψηφίσω θα λέω ήρθε η Ιστορική στιγμή να φύγετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο συλλαλητήριο ηταν βουλευτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μκεδόνα; Γιάννη και Μακεδόνισσα; Θεοδώρα. Απόψε που θα κοιμηθείτε σκεφτείτε τι κάνατε εσείς και το κόμμα σας. Σκεφτείτε πως θα περευρίσκεστε και θα καταθέτετε σε γιορτες, στεφάνια στα Ηρώα των Μακεδονομάχων εδώ στη ΠΈΛΛΑ. Πως θα βλέπετε τον κόσμο και τι θα του λέτε που είναι αντίθετος μ αυτά που κάνατε. Γιατί γιατί, τόσο καλά είναι τα λεφτά που τα βάζετε πάνω από την εθνική σας συνείδηση Ξέρετε τι λένε αυτή την ώρα οι Σκοπιανοι Εμείς οι Μ ακεδόνες και εσείς οι Έλληνες. Η ιστορία θα σας δικασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο "νυφικό" τραπέζι στα Σκόπια ήταν τετ-α-τετ Σηφάκης Τζάκρη και χαμογελούσαν. Σαν παρανυφοι γλεντούσαν την ιστορική μέρα. Μονο ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟΡΩ !

      Διαγραφή
    2. Τα είδαμε κύριε ΣΗΦΑΚΗ, σας ειδαμε σε φωτο σε μεγάλα σάιτ. Σας καμαρωσαμε και τους δύο.

      Διαγραφή
  8. Οτι εχεις επιχειρηση σε πολη μακεδονιας δε γινεσαι μακεδονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ......ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xορτάσαμε από πατριωτισμό και πατριώτες του καναπέ, των like και των shelfie τις τελευταίες μέρες ελέω ''Μακεδονικού" . Βρίζουν αδιακρίτως με χαρακτηρισμούς όχι μόνο ηθικά αλλά και ποινικά κολάσιμους. όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους.( κρυμμένοι πάντοτε πίσω από την ασφάλεια- έτσι νομίζουν- που τους παρέχει η ανωνυμία τους) Όλοι ή σχεδόν όλοι πολιτικά ανήκουν στον ίδιο ή συγγενικό πολιτικό χώρο. Τυχαίο?
    Λοιπόν πατριωτάρες μου, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή στιγμή, Με δεδομένα τα τεράστια πολιτικά λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων ( βλ. αναγνώριση της « μακεδονικής γλώσσας από τον ΟΗΕ 1977 με κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
    Στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» σύνθετη ονομασία δηλαδή που περιέχει τον όρο Μακεδονία και φυσικά έτσι ψήφισε και η Ελλάδα! κ.α) ο Τσίπρας προσπάθησε να σώσει ότι έδώ και πολύ καιρό είχαμε χάσει…. Λυπάμαι που δεν συμφωνώ μαζί σας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέστα αγόρι μου μπας και καταλάβουν, και αν δεν καταλάβουν δεν πειράζει κάποτε θα ξεκαβλώσουν

      Διαγραφή
  11. Και ποιος σου είπε εσενα ρε 4.52, οτι οι άλλοι έκαναν καλά Γιατί μας μπερδεύεις με κόμμα. Αυτή την ώρα σου μιλαει ένα απλός έλληνας όχι υποχρεωτικά που ανήκει σε κόμμα αλλά στην Ελλάδα! Εσύ που υπέγραψες [μεταφορικά] αυτή τη συμφωνία, ρώτησες τι θέλει ο κάθε έλληνας Όχι φυσικά Πότε επιτέλους θα καταλάβεις τι έκανες; Και τα μνημόνια που υπογράφηκαν τώρα, ποιος τα υπέγραψε; Εμεις υποτίθεται βγάλαμε εσας να μην κάνετε τα ίδια που έκαναν οι άλλοι Τόσο στενό μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ' όλα σ΄ ευχαριστώ που δε βρίζεις. Αν έλλειπε και το "ρε" όλα θα ήταν τέλεια.
      Αν πρόσεξες είπα : "Όλοι ή σχεδόν όλοι"
      εσύ προφανώς ανήκεις στους δεύτερους.
      Επίσης, δεν είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσω αυτά που υπογράφει.
      Ό,τι είναι λάθος το επικρίνω και ότι θεωρώ σωστό το επιβραβεύω.
      Αναφορικά με τα μνημόνια, με τα οποία κι εγώ είμαι εξοργισμένος με όλους αυτούς που τα υπέγραψαν, ξεχνάς κάτι. Όταν ο Τσίπρας κατάλαβε ότι αυτά που υποσχέθηκε ήταν εκτός τόπου και χρόνου και ότι δεν μπορούσε να τα πραγματοποιήσει , φέρθηκε τίμια στον ελληνικό λαό και πήγε σε εκλογές, ζητώντας τη ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και ο ελληνικός λαός , του έδωσε εκ νέου την εντολή.

      Διαγραφή
    2. Πώς τολμάτε κύριε / κυρία 8:36 να θίγετε ανθρώπους και υπολήψεις; Έγινε κάποια δημοσκόπηση από την οποία προέκυψε ότι όσοι διαφωνούμε με τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αυτομάτως συστημικά τμήματα κάποιου κόμματος; Ντροπή σας κύριε / κυρία. Μακάρι να μπορούσατε να ΜΗΝ κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια...

      Διαγραφή
    3. Αυτό λέγεται "πετάω τη μπάλα στην εξέδρα". Επί της ουσίας τίποτα.
      Αλλά, μου αρέσει και η εξέδρα αγαπητέ κύριε / κυρία " Πώς τολμάτε..."
      Ξεκινάτε με το ¨Πώς τολμάτε " Με έντονο αυστηρό ύφος στα όρια του εκφοβισμού (…)

      Τώρα, υποστηρίζεται ότι έθιξα την υπόληψή σας.
      Η άποψή σας είναι αβάσιμη και στερείται σοβαρού επιχειρηματικού λόγου , αφού είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ.
      ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ , πείτε μας τι ακριβώς είναι αυτό πους σας ενόχλησε, κι αν έχετε δίκιο, θα σας ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας. Αν εκλαμβάνετε το "Πώς τολμάτε..." ως εκφοβισμό, κατά πάσα πιθανότητα έχετε κάτι να φοβάστε. Η χρήση της έκφρασης είναι απολύτως κυριολεκτική, χωρίς να περιλαμβάνει ίχνος εκφοβισμού. Πού βρίσκετε την τόλμη να εξομοιώνετε τους πάντες, με βάση την αντίθετη από τη δική σας πολιτική (ΟΧΙ κομματική) άποψη; Είναι αγνή απορία. Όσο για την ανωνυμία μου, όταν αποφασίσετε να βάλετε πρώτος / πρώτη το δικό σας όνομα, τότε δεν έχω καμιά αντίρρηση να αποκαλύψω κι εγώ την ταυτότητά μου.

      Διαγραφή
    5. Κύριε ή κυρία "πώς τολμάτε....
      " Ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός είναι προνόμια συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης . ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΑΤΕ.
      Ανήκετε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και αναμασάτε κομματικά ανακοινωθέντα.
      Αν έχουν τα πράγματα αλλιώς, ιδού η Ρόδος!!!
      Αποκαλύψτε την ταυτότητά σας για να αποδείξετε πως δεν ανήκετε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κι εγώ με τη σειρά μου θα αποκαταστήσω με περίσσια γενναιοδωρία τη θιγμένη σας υπόληψη.
      Δε ζήτησα ηθική αποκατάσταση από κανέναν. Όταν θεωρήσω ότι θίγεται η δική μου υπόληψη , θα διαμαρτυρηθώ φυσικά , αλλά με τον ορθό τρόπο.
      ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ .

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

      Πατριώτης είναι αυτός που ζητά το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.
      Το καλύτερο δυνατό, όμως σε μια μακρόχρονη αντιπαράθεση, δεν προσδιορίζεται αγνοώντας τις εξελίξεις και τη σημερινή πραγματικότητα του.
      Ο εθνικιστής αντίθετα προτιμά να θέτει ουτοπικές απαιτήσεις, σαν η διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε χρονικό σημείο μηδέν.
      Άλλωστε χωρίς ουτοπικές απαιτήσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΎΠΑΡΞΗΣ.

      Οι πατριώτες έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με την εξέλιξη της συμφωνίας.
      Οι εθνικιστές ελπίζουν ότι η συμφωνία θα χαλάσει.

      Διαγραφή
    6. Ο αυταρχισμός αγαπητέ κύριε / κυρία είναι ίδιον του απολυταρχισμού. Καλώς ή κακώς, ο απολυταρχισμός δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα. Μήπως τελικά αυταρχικοί και εκφοβιστές είναι όλοι αυτοί που απλά δε μπορούν να αντιληφθούν ότι ο καθένας σε μια δημοκρατία έχει δικαίωμα στη γνώμη του, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θίγει κανέναν άλλο; Θα δεχτώ ευχάριστα την επιμονή σας για την ταυτότητά μου. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να σας βλέπω να επιμένετε ότι ανήκω σε κάποιο κομματικό χώρο, τη στιγμή μάλιστα που εσείς ο / η ίδιος / ίδια γράφετε από χθες τηρώντας την ανωνυμία σας σθεναρά. Εσάς βλέπετε, δε σας ζήτησε κανείς να αποκαλυφθείτε για να διαπιστωθεί αν ανήκετε κάπου. Πιθανώς γιατί έχουν καταλάβει όλοι εκτός από εμένα ποιος / ποια είστε ή γιατί μάλλον δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το ποιοι είμαστε αλλά το τι πρεσβεύουμε. Πολιτική άποψη έχω, κύριε / κυρία. Όχι κομματική. Χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
    7. Όσοι μας διαβάζουν κατάλαβαν...
      Αγαπητέ κύριε ή κυρία "πώς τολμάτε...."

      the end.

      Διαγραφή
    8. Ο δημοκρατικός τρόπος με τον οποίο επιβάλλετε το κλείσιμο της συζήτησης θυμίζει ακριβώς το "αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν" του γνωστού. Ή μήπως ΤΩΝ γνωστών, παρελθόντων και πρόσφατων;; Τα άκρα δεν ήταν ποτέ υγιή. Θα προτιμούσα να είχαν πέσει οι μάσκες και από την πλευρά σας και από τη δική μου αλλά μάλλον δεν είστε άξιος / άξια για κάτι τέτοιο. Σε όλη μου την ενήλικη ζωή οι δεξιοί φίλοι με φώναζαν κομμουνιστάκι και οι κνίτες επίσης φίλοι με έλεγαν φασισταριό. Κι όλο αυτό προφανώς γινόταν γιατί δεν έμπαινα σε καλούπια. Ούτε και τώρα θα μπω. Καληνύχτα σας κύριε / κυρία. Εύχομαι η πορεία σας να σας αναγκάσει να ανοίξετε το μυαλό σας. Λειτουργεί καλύτερα έτσι, πιστέψτε με.

      Διαγραφή

  12. Εσύ που είσαι άξια, πες μας το όναμά σου να δούμε πόσο κομμουνιστάκι είσαι.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξια; Σε γυναίκα απευθύνεστε;
      Όταν αποφασίσετε να βάλετε εσείς πρώτα το όνομά σας τότε πολύ ευχαρίστως θα το βάλω κι εγώ. Δε μπορείτε να ζητάτε να άρω την ανωνυμία μου, τη στιγμή που εσείς, βολικά, κρύβεστε πίσω από τη δική σας. Δεν έχω απολύτως τίποτε να κρύψω. Ο λόγος της ανωνυμίας μου είναι απλός και ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να με καπηλευτεί. Τουλάχιστον όχι ξανά. Αποκαλυφθείτε λοιπόν κι ευθύς αμέσως θα ακολουθήσω. Σας δίνω το λόγο μου.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News