Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Τι μπορεί να πάθεις αν δεν κάνεις σεξ

Το σεξ βοηθά σημαντικά τον οργανισμό μας να αναπτύσσει άμυνες σους ιούς και τα μικρόβια

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως η έλλειψη σεξ έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχολογία μας. Κακή διάθεση, νεύρα, έλλειψη ζωντάνιας. Είναι μόνο αυτές οι επιπτώσεις της; Δυστυχώς όχι.

Τα «συμπτώματα» από την έλλειψη σεξ είναι εμφανή και στον οργανισμό μας. Όπως αναφέρει η Daily Mail όταν δεν κάνουμε σεξ για διάστημα πολλών μηνών μπορεί να φαινόμαστε πιο... γερασμένοι! Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στο συμπέρασμα του ψυχολόγου David Weiss. Στο βιβλίο του αναφέρει πως όσοι κάνουν σεξ συχνά έχουν κατά 50% περισσότερο νεανική εμφάνιση συγκριτικά με όσους το παραμελούν.

Το σεξ βοηθά σημαντικά τον οργανισμό μας να αναπτύσσει άμυνες σους ιούς και τα μικρόβια. Πολλές επιστημονικές έρευνες δηλώνουν πως μια ή δυο φορές σεξ την εβδομάδα μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε περισσότερα αντισώματα. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που αναφέρουν πως η έλλειψη σεξ μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις και γρίπη.


Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology το λίγο σεξ και όταν λέμε λίγο εννούμε μια φορά το μήνα ή ακόμα και η απουσία σεξ είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ είναι πολύ ευάλωτοι σε στρεσογόνες καταστάσεις και παρουσιάζουν ακόμα και κοινωνικές δυσλειτουργίες. Δεν μπορούν για παράδειγμα να μιλήσουν εύκολα δημοσίως, αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology.

---
Πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News