Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Οι αντιφάσεις και οι μαρτυρίες για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Τον φάκελο της υπόθεσης άνοιξε χθες το βράδυ η Αγγελική Νικολούλη η οποία στην εκπομπή της παρουσίασε νέα στοιχεία

Στο προσκήνιο παραμένει, εδώ και μήνες, η άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο δολοφόνος της επιμένει να αλλάζει την αρχική του κατάθεση και να περιπλέκει την υπόθεση.

Τον φάκελο της υπόθεσης άνοιξε χθες το βράδυ η Αγγελική Νικολούλη η οποία στην εκπομπή της παρουσίασε νέα στοιχεία, αλλά και διαλόγους με τον φυλακισμένο ως δολοφόνο της νεαρής Μανώλη Σοροπίδη.

Ο Μανώλης Σοροπίδης μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη και έδωσε τη δική του εκδοχή με την οποία επιμένει πως δεν είναι αυτός ο δολοφόνος.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως αυτοί που ήθελαν να βγάλουν την Δώρα Ζέμπερη απ' τη μέση τον απειλούσαν πως αν δεν το έκανε, θα θυσίαζαν την δεκατριάχρονη κόρη του σε σατανιστική τελετή.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Δώρας αποκάλυψε στην εκπομπή πως η κόρη της είχε εκμυστηρευτεί στους δικούς της ότι μια υπόθεση που χειριζόταν στην εφορία όπου εργαζόταν, είχε σβηστεί από τα αρχεία του υπολογιστή της. Από τότε μετέφερε καθημερινά στη τσάντα της αποθηκευτικά USB στικάκια με δεδομένα.

Ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Βασίλης Λουλέζας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» και μετέφερε στην εκπομπή τα όσα ο ίδιος του είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως ο Σοροπίδης παρακολουθούσε τη Ζέμπερη για τουλάχιστον είκοσι ημέρες. Είχε εντολή από δύο άτομα να την τραυματίσει και να αφαιρέσει τα USB αποθηκευτικά στικάκια δεδομένων από τη τσάντα της. Ο ίδιος είχε πάρει τμηματικά 6.500 ευρώ από κάποιον που του άφηνε τα χρήματα πρωινές ώρες στο σπίτι του, για να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

Ο δικηγόρος του τόνισε πως την ημέρα της επίθεσης, ο Σοροπίδης που είναι δεξιόχειρας, είχε νάρθηκα στο χέρι του από τραυματισμό σε πτώση. Λόγω του νάρθηκα, είχε δυσχέρεια να αντιμετωπίσει τη Δώρα κατά τη συμπλοκή τους όταν πήγε να της κλέψει τη τσάντα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δικηγόρος του πατέρα του θύματος. Ο κ. Λύτρας τόνισε χαρακτηριστικά πως στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας όπου φαίνεται ο Σοροπίδης να πουλάει το κινητό της Δώρας αμέσως μετά τη δολοφονία, δεν φοράει νάρθηκα. Αναρωτήθηκε γιατί αφού είχε επιτευχθεί ο σκοπός του και πήρε τη τσάντα με τα στικάκια που ήθελε, να πάνε οι άλλοι και να την σκοτώσουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, η αδελφή της Δώρας ζήτησε να μάθει από τον δικηγόρο αν ο Σοροπίδης έχει αποδείξεις για τα άτομα τα οποία επικαλείται σαν ηθικούς αυτουργούς.

Ο κ. Λουλέζας απάντησε πως θα πρέπει να απευθυνθεί στη συνήγορο τους για να μάθουν λεπτομέρειες του υπομνήματος. Στη συνέχεια τόνισε πως ο πελάτης του δέχεται να γίνει αναπαράσταση, που αιτείται η πλευρά της οικογένειας.

Το λόγο πήρε και η δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών της Δώρας, κ. Παναγοπούλου.

«Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο σοβαρές κατηγορίες. Ας μας αποδείξει ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τη Δώρα κι ας απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, όπως ποιοι είναι οι συνεργοί του. Ας πει την αλήθεια».

«Θα θυσίαζαν την κόρη μου σε τελετή αν δεν γινόταν η «δουλειά»...»

«Πριν πέντε μήνες ήθελα να πέσω στα πόδια σας να σας παρακαλέσω να βρεθούν οι μάρτυρες που είχαν τρομοκρατηθεί... Τώρα έχει περάσει πολύς καιρός...» είπε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου υποστήριξε πως εκείνη τη μέρα μπήκε μόνος του στο χώρο του νεκροταφείου και πως ένας συνεργός του τον περίμενε στην κοντινή πεζογέφυρα για να πάρει την τσάντα της Ζέμπερη, που σκόπευε να κλέψει.

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη γιατί δεν μίλησε από την αρχή στην Αστυνομία για όσα ισχυρίστηκε αργότερα, είπε χαρακτηριστικά: 
«Δεν μίλησα γιατί με απειλούσαν πως θα θυσίαζαν σε σατανιστική τελετή την δεκατριάχρονη κόρη μου. Αυτός ο «Χάρης» με απειλούσε που έφερνε στο σπίτι μου τα φάρμακα που είχα ανάγκη... Ήθελε οπωσδήποτε να γίνει η «δουλειά» με τη Ζέμπερη....».

Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε να μάθει ποιος είναι στην πραγματικότητα ο «Χάρης», ο Σοροπίδης απέφυγε να της απαντήσει. Αρκέστηκε να της πει πως θα της στείλει το υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, με λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που αναφέρει.

«Το Ανθρωποκτονιών να βρει το ντοκουμέντο...»

Ο δράστης μιλώντας με τη δημοσιογράφο ισχυρίστηκε πως ήταν μόνος του στο νεκροταφείο , κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν μάρτυρες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν μιλήσει. Τους απηύθυνε μάλιστα έκκληση έστω και τώρα να παραμερίσουν τον φόβο τους και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Η δημοσιογράφος επέμενε ότι θα πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος αποκαλύπτοντας τους συνεργούς του, γιατί τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι πειστικά. «Αφού δεν πείθετε εσείς με όσα λέτε πως θα πειστούν οι μάρτυρες, να βγουν και να μιλήσουν;» τόνισε.

Ο διάλογος μεταξύ τους είναι χαρακτηριστικός:

«Αφού δεν γνωρίζατε την κοπέλα όπως λέτε, γιατί τόσο μένος, τόσες μαχαιριές για μια κλοπή;» 
«Δεν τη μαχαίρωσα εγώ. Δεν την είδα την κοπέλα. Ήταν σκυμμένη. Αν την είχα δει θα είχα φύγει, δεν θα είχε γίνει....! Μόνο τα χερούλια της τσάντας είδα. Πήγα να πάρω τη τσάντα και τότε εμφανίστηκε από πίσω η κοπέλα, όταν πήγα να φύγω..» απάντησε ο Σοροπίδης. 
«Και τότε το αίμα σας πως βρέθηκε στην χαρτοπετσέτα αφού δεν της επιτεθήκατε με το μαχαίρι;»
«Σκούπισα τα χέρια μου την ώρα που έφυγα...» 
«Άρα τους βλέπατε αυτούς που μαχαίρωσαν τη Δώρα, είχατε πάει μαζί». 
«Όχι όχι, εγώ την τραυμάτισα άθελα μου στο χέρι και στο πρόσωπο κι όπως γύρισα, μάτωσε το χέρι μου.» 
«Δεν μου τα λέτε καλά...» 
«Από μένα η κοπέλα κυρία Νικολούλη σηκώθηκε κι έφυγε...» 
«Μαχαιρωμένη έφυγε όμως κύριε Σοροπίδη...» 
«Ναι στο χέρι και στο πρόσωπο... Τις μαχαιριές τις έφαγε από αυτούς που ήθελαν να τη βγάλουν απ΄τη μέση...» 
«Από την έρευνα μου έχω άλλα στοιχεία. Μήπως κάτι σας φοβίζει και δεν λέτε την αλήθεια;» 
«Όχι δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Κι όταν θα βγει η αλήθεια κανείς δεν θα έχει τα μούτρα να μου πει κάτι...». 
«Εμένα σαν Αγγελική δεν με έχετε πείσει. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα ντοκουμέντο για όσα ισχυρίζεστε».
«Το ντοκουμέντο να το βρει το τμήμα Ανθρωποκτονιών...» 
Όσο η Αγγελική Νικολούλη επέμενε, τόσο ο Σοροπίδης έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις, μέχρι που επικαλέστηκε την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση για να μη συνεχιστεί η κουβέντα τους και της πρότεινε να της στείλει το περίφημο υπόμνημα. Σχετικά με το τι έκανε τη τσάντα της Δώρας και γιατί δεν την βρήκαν οι αστυνομικοί που του ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο που την είχε πετάξει ή κάψει, είπε πως την άφησε σε ένα χωράφι με αγριόχορτα.

Ο γρίφος με το γενετικό υλικό

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη σκηνή του εγκλήματος δίνουν τα επιστημονικά εργαστήρια του Γιώργου Φιτσιάλου, τεχνικού συμβούλου που όρισαν η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας. Τα αποτελέσματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως στον τόπο της σφαγής, βρίσκονταν δύο ακόμη άνδρες.

Ο γενετιστής, μοριακός βιολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για τα δύο σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η επεξεργασία των πρωτογενών εργαστηριακών αποτελεσμάτων από τη σορό και τα ρούχα της άτυχης εφοριακού.

Είναι ένα επιπλέον γενετικό υλικό αγνώστου μέχρι στιγμής ανδρός στα νύχια του δεξιού χεριού του θύματος και ένα ακόμη διαφορετικό ανδρικό DNA, στην εσωτερική επιφάνεια της τσέπης του μπουφάν που φορούσε η Δώρα.

«Είναι σημαντικό να πούμε πως το δεξί χέρι ήταν καλυμμένο με αίμα. Για να καταφέρουμε να εξάγουμε το γενετικό υλικό του άνδρα που ήρθε σε επαφή με τη Δώρα, σημαίνει ότι το DNA που άφησε ήταν εξαιρετικά ισχυρό. Το εύρημα αυτό αποδεικνύει πως προέκυψε πάλη μεταξύ του ανδρός και του θύματος κάτι που επικυρώνεται και από τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η δεύτερη πληροφορία αφορά στο μπουφάν. Γνωρίζουμε ότι η Δώρα έπεσε θύμα ληστείας. Ο ληστής έψαξε στα ρούχα του θύματος. Μιλάμε για δύο διαφορετικούς άνδρες πέραν του κατηγορούμενου», τόνισε ο κ. Φιτσιάλος.

Αναφορικά με το DNA του Σοροπίδη που εντοπίστηκε σε χαρτοπετσέτες με αίμα πεταμένες κοντά στον τόπο του φονικού, ο κ. Φιτσιάλος εξήγησε πως είναι ένα ισχυρό στοιχείο που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος. Πέρα όμως από αυτό δεν βρέθηκε δικό του στα ρούχα της Δώρας, εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ποτισμένα με το αίμα της. 
«Τα δύο όμως επιπλέον ευρήματα από εγκληματολογικής άποψης, μας κάνουν να σκεφτούμε ότι υπήρχαν δύο ακόμη συνεργοί στο έγκλημα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τόσο τον κύκλο του δράστη όσο και τον κύκλο του θύματος, ώστε να έχουμε κι άλλα γενετικά υλικά προς σύγκριση με αυτά τα δύο ορφανά DNA. Εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα.

Όπως βλέπετε και εσείς με τις δικές μας μεθόδους καταφέραμε να εντοπίσουμε ένα ξεκάθαρο γενετικό προφίλ δευτέρου ατόμου που ανήκει σε άνδρα. Στο δε μπουφάν έχουμε ακόμα πιο ισχυρό δείγμα και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα και από το DNA του ίδιου του θύματος, κάτι που δείχνει την ένταση, τη βιαιότητα και την επιμονή να βρει κάτι στην τσέπη του μπουφάν της. Ακόμη κι αν δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο άτομα με το έγκλημα, αν βρεθούν, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις πως βρέθηκε το DNA τους σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά σημεία», κατέληξε ο κ. Φιτσιάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News