Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Αμβρόσιος: Χριστιανοί, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη!

«Χριστιανοί, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη!», κατέληξε στην ανοιχτή επιστολή του, η οποία προκάλεσε την απάντηση της δημόσιας τηλεόρασης

Βολές κατά των παρουσιαστών της ΕΡΤ, Μαίρης Πολάλη και Νίκου Παναγιωτόπουλου της εκπομπής «Πρώτη Είδηση» εξαπύλησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο μητροπολίτης κατηγόρησε την εκπομπή για την προβολή του μιούζικαλ Jesus Christ Superstar αλλά και την «αναίδεια των δημοσιογράφων απέναντι στον καλεσμένο τους μητροπολίτη Κυθήρων κκ. Σεραφείμ».

«Χριστιανοί, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη!», κατέληξε στην ανοιχτή επιστολή του, η οποία προκάλεσε την απάντηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Παρακάτω η ανοιχτή επιστολή του κ. Αμβρόσιου:

«ΑΚΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ καν Μαίρη Πολλαλη
ΚΑΙ ΤΟΝ κ. Νικο Παναγιωτοπουλο
ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ 1

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Αγαπητοί μου,

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο "Jesus Christ Superstar", κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Παρετήρησα τα εξής, τα οποία και σας καταγγέλλω:

1.Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

2.Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιας αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

3.Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: "αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε;". Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: "Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;" Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

4.Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. "Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;" Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

5.Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε "πλύση εγκεφάλου" στους θεατές σας!

6.Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ;

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

7.Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!

Με εντιμότητα

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Υστερόγραφο: Χριστιανοί, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη!».

Η θέση της δημόσιας τηλεόρασης

Με δελτίο τύπου απάντησε η ΕΡΤ στην ανοικτή επιστολή του μητροπολίτη Αμβρόσιου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία».

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της ΕΡΤ:

«Με βαριές συκοφαντίες επέλεξε να επιτεθεί σήμερα εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανάρτηση – ανοικτή επιστολή μέσω της ιστοσελίδας του.

Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών  και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή.

ΥΓ:  Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου "μαύρου"… Κρίμα.

Ας του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου:

"Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ορχείται, πάλιν Ιωάννου την κεφαλήν επί πίνακος σπουδάζει".

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή».

5 σχόλια:

 1. Πράγματι η ΕΡΤ είναι απαράδεκτη. Εσύ όμως τι είσαι; Παραδεκτός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το θεμα ειναι αν ειναι αυτος παραδεκτος; ασε που πιστευω οτι για χιλιαδες κοσμου ειναι, εσυ συμφωνεις με το να κλεισει το μπουρδελο του 1% που λεγετε ερτ; και την πληρωνουμε κιολας.

   Διαγραφή
 2. ΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΕΣΟΝ Η ΣΕΙΡΑ1 Μαρτίου 2018 - 9:31 μ.μ.

  Αν κλειση η ΕΡΤ θα παθουν καταθλιψη οι συριζαιοι.Ποιος θα τους νανουριζει;ΝΕΚΤΑΡ ΚΑΙ ΑΜΒΡΟΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θετικός βαθμός Σεβάσμιος: Ο άξιος σεβασμού
  Συγκριτικός βαθμός Σεβασμιότερος: ο άξιος πολύ σεβασμού
  Υπερθετικός βαθμός Σεβασμιότατος: ο άξιος πάρα πολύ σεβασμού
  Πείτε μου τώρα, αυτόν το μητροπολίτη πώς να τον προσφωνήσεις;
  Υ.Γ. Σεβασμιότατος ο Ιωήλ, Σεβασμιότατος και ο Αμβρόσιος; Απλό το ερώτημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατι ωρε προοδευτικε δασκαλε δεν εμαθες στην ζωη σου τι ειναι σεβασμος θεσμου και βαζεις στο αμαθες γλωσιδιο σου ανθρωπους που δεν ειναι στο θεμα και παντα σε αγαπουν και ευχονται για σενα;!;Μηπως ξερεις να μας πεις πως κλινεις την φραση,οι ηλιθιοιι κυβερνωντες;Θα στο πω εγω..ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΥΠΟΚΟΩΝ ΤΟΥΣ.Ηλιθιος ειναι αυτος που δεν εχει ηθος,απο το ηλιθα απερισκεπτα ανοητα χωρις νοηση.Βλεπεις σεβομαι τους θεσμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News