Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δήμαρχος Αλμωπίας σε Κ. Μητσοτάκη: «Σε θέλουμε σύμμαχο στο δίκαιο αίτημά μας, για να μην αλλοιώσουμε την ιστορία μας»

Έρχεται πλούσιο φωτορεπορτάζ μόνο στο Aridaia News

Οι κοινές δηλώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Λουτρά Πόζαρ, κατά την περιοδεία του στο Δήμο Αλμωπίας.

Δημήτρης Μπίνος:
«Υποδεχτήκαμε με χαρά και τιμή τον Πρόεδρο της ΝΔ και αυριανό Πρωθυπουργό. Θεωρώ πως είναι τιμή για εμάς ως Μακεδόνες, καθώς είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θα αγωνιστεί για το δίκαιο αίτημα της Μακεδονίας και της Ελλάδας για να μην αλλοιώσουμε την ιστορία μας και πιστεύω πως θα τον βρούμε σύμμαχο σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, στη σύντομη συνάντηση που είχαμε κατ’ ιδίαν του ζήτησα να ενδιαφερθεί πραγματικά γι’ αυτόν τον ιστορικό και ακριτικό τόπο, για έναν ακριτικό Δήμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα. Είμαστε δίπλα του για να συμπορευτούμε μαζί και να λύσουμε ζητήματα. Τον ευχαριστούμε που βρίσκεται μαζί μας, του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα της χώρας και τον εμπιστευόμαστε ότι θα δώσει λύσεις».

Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Πράγματι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας είναι αποκαρδιωτική. Αποτελεί δέσμευση δικιά μου και της ΝΔ ο κεντρικός οδικός άξονας της Πέλλας που θα τη συνδέσει με την Εγνατία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιήσουμε μελέτες ώριμες που ήδη υπάρχουν. Παράλληλα, αγαπητέ Δήμαρχε θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη διαχείριση ενός μοναδικού φυσικού τόπου όπως είναι τα Λουτρά Πόζαρ και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επίσκεψη μου στη Μακεδονία γίνεται σε μια περίοδο συναισθηματικά φορτισμένη. Η ΝΔ είχε, έχει και θα έχει πάντα μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως το 2008 στο Βουκουρέστι όπου ο Κώστας Καραμανλής χάραξε την εθνική γραμμή της χώρας μας απέναντι στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Είναι μια γραμμή η οποία και σήμερα δεσμεύει τη ΝΔ και πρέπει να δεσμεύει συνολικά τη χώρα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση αντί να επιδείξει μία ουσιαστική προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, επιδίδεται σε μια περίεργη διπλωματία χωρίς να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τον ελληνικό λαό για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων».

5 σχόλια:

  1. ο Δήμαρχος Κος Μπίνος συμφωνεί με την πρόταση του Μητσοτάκη, υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία;, γιατί τον ειδαμε να κουνάει συμφωνώντας το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακουσες κατι τετοιο απ τον Μητσοτακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί 8.27 τι είπε; Μήπως είπε ότι δε πρόκειται να γίνει χρήση του ονόματος Μακεδονία; ΟΧΙ...άρα; Θα τα πούμε πλέον στις εκλογές με το ξεβράκωμα αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ειναι τα δυο πρόσωπα του Ιανού. Οι δυο όψεις του ιδιου νομισματος. Επελέγησαν απο τους αμερικάνους για να προωθησουν το σχεδιο διαμελισμού της χωρας με την δημιουργια "Μακεδονικού Κρατους " που θα φθανει μεχρι τον Ολυμπο, την δημιουργια της μεγαλης αλβανιας που θα περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη, την αποσχιση της Θράκης και την προσαρτηση της στην Τουρκία και τον διαμελισμό του Αιγαίου (σχεδιο ΠΑΝΔΩΡΑ).Δεν ειναι μονο το όνομα ειναι γενικότερα η αντεθνικοι προδοτικοί σχεδιασμοι τους. το ειπε η Μπενάκη στον Παπούλια , τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα χάσει μερος της Εθνικής της Κυριαρχίας.Αυτό υλοποιείται σιγά-σιγά. Χρειαζεται να βροντοφωναξουμε με κινητοποιησεις και συλαλυτηρια για να τους σταματησουμε.Το οτι οι σλαυοι και οι αλβανοι κατοικούν ενα μερος της Αρχαίας Μακεδονιας δεν τους δινει το δικαίωμα να ονομασουν το κρατος τους με τον όρο Μακεδονια.Η κυβερνωντες , ο Μητσοτακης και οι παρατρεχαμενοι τους, καλά θα κάνουν να αφησουν κατα μερος τον γεωγραφικό προσδιορισμό του ονοματος και τα erga omnes. ολοι ξερουμε τι θα συμβεί στο τελος.Το κρατος των σκοπίων δεν πρεπει να χρησιμοποιησει τον ορο "Μακεδονια" η παραγωγο του στην ονομασία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News