Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ιστορική ομιλία του Χριστόδουλου στην Πέλλα: «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατά ψηλά τα λάβαρα με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις

Ήταν 3 Ιουνίου του 2007 όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος στο μνημείο ΑΓΡΑ-ΜΙΓΓΑ στην Καρυδιά Έδεσσας έλεγε τα παρακάτω προφητικά λόγια:

"Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατά ψηλά τα λάβαρα με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις. Με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες. Χωρίς υπολογισμούς. Χωρίς έξωθεν εντολής. Χωρίς υπαγορεύσεις.

Για αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Ελληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στη Μακεδονία. Και να προσέχουν που πατάνε γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις ένα τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες, να μη μιλάμε για πολέμους, να μη μιλάμε για θυσίες".

10 σχόλια:

  1. Μεγαλος Ανδρας μεγαλος ηγετης, αν ζουσε σημερα η χωρα θαταν ελευθερη απ τους προδοτες πολιτικους.Αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αξιοσ ελλημασ αθανατοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δω φέτος στο μνημόσυνο Άγρα μιγγα θα πάνε οι βουλευτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι το περυσινό μνημόσυνο που ήταν πρώτος και καλύτερος ο Σηφάκης και μετά από λίγο ήταν πρώτος και καλύτερος στις Πρεσπες να χειροκροτεί τον Ζόραν τον απόγονο του Φιλίππου !!
      Ξεδιάντροποι !! Να δούμε φέτος αν τολμήσουν να παραστούν.

      Διαγραφή
  4. Και απο πίσω η Τζάκρη να χειροκρωτά χαχαχα υποκρισία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σηφακης και τζακρη θα καταθεσουν στεφάνι στους πεσόντες μακεδονομαχους υπερ πίστεως και πατριδος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσα κουκιά να πήρε άραγε η Θεοδώρα εκεί ψηλά στη Καρυδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θοδώρα εσυ??
    Χαχαχα
    Γελάνε τα τσιμέντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί ρε Σταύρο πάντα μου κόβεις τα σχόλια όταν μιλάω πολιτικά και κατηγορώ τους βολευτές μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ.Τζάκρη κ. Σηφάκη ξέρετε τι κακό έχετε κάνει στον τόπο μας για το προσωπικό-κομματικό σας συμφέρον. Θα συνεχίσετε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News