Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δήμο Αλμωπίας

Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δήμο Αλμωπίας:




…Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη αυτό που ζητά σε κάθε περιοδεία του. Είχε την ευκαιρία να δει πολύ κόσμο, απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κλείστηκε σε γραφεία.


…Αυτό βέβαια, προκάλεσε εντύπωση σε κάποιους που έχουν μάθει να συζητούν μόνο πίσω από… κλειδωμένες πόρτες.


…Άλλοι πάλι φάνηκαν να το απολαμβάνουν, όπως ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμικός δίπλα στον Πρόεδρο της ΝΔ.


…Μάλιστα, μεταξύ των δύο ανδρών αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη οικειότητα και μια καλή χημεία.


…Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος κάλεσε τον Δήμαρχο να μεταβεί στους Προμάχους και τα Λουτρά με το δικό του αμάξι και μαζί κατευθύνθηκαν σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας.


…Χαρακτηριστικό σκηνικό διαδραματίστηκε στον πεζόδρομο της Αριδαίας, όπου μια κυρία ασπάστηκε τον Κυριάκο και του δήλωσε ότι «εγώ ψηφίζω 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ, όμως αυτή τη φορά θα ψηφίσω εσένα». Ο Πρόεδρος ενθουσιασμένος, της ζήτησε να το πει και στις φίλες της.


…Πολλοί και κυρίως πολλές ήταν αυτές που είπαν στον Κυριάκο ότι τον αδικεί η τηλεόραση και πως από κοντά είναι πολύ πιο όμορφος.


…Και ο ίδιος όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή για τη δουλειά που έχει γίνει στα Λουτρά και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει με την οικογένειά του για στιγμές χαλάρωσης.


…Συγχαρητήρια έδωσε και για την κατασκευή του αποχετευτικού της Αριδαίας, όταν ενημερώθηκε ότι εν έτη 2018 τα λύματα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Όπως τόνισε, τέτοιες υποδομές είναι απαραίτητες σε κάθε σύγχρονη πόλη.


…Στους Προμάχους είχε την ευκαιρία να λάβει πληροφορίες όσον αφορά στην παλιότερη επίσκεψη του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο ακριτικό χωριό της Αλμωπίας και ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος.


…Στα Λουτρά ενημερώθηκε για το υδροηλεκτρικό που θα λειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ενώ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ατάκα του διευθυντή Χρήστου Δήμτση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ο Δήμαρχος θα μπορούσε με μεγάλη επιτυχία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών».


…Σημαντική ήταν η δήλωση του Προέδρου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη σύνδεση του Νομού μας με την Εγνατία για να αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση.


…Επίσης, όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Κυριάκος δήλωσε ότι «ΝΔ είχε, έχει και θα έχει πάντα μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως το 2008 στο Βουκουρέστι όπου ο Κώστας Καραμανλής χάραξε την εθνική γραμμή της χώρας μας απέναντι στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας. Είναι μια γραμμή η οποία και σήμερα δεσμεύει τη ΝΔ και πρέπει να δεσμεύει συνολικά τη χώρα».


…Ο Ηλίας Πλιόγκας, παλαιότερα δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών και νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας και σήμερα υπεύθυνος οργάνωσης της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το βιβλίο με τίτλο «Το Μακεδονικό ζήτημα, ιστορική και πολιτική διάσταση», το οποίο εκδόθηκε το 1992 από την ΟΝΝΕΔ και εμπεριέχει εμπεριστατωμένες ιστορικές απαντήσεις στον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Το βιβλίο το είχε γράψει το στέλεχος της νεολαίας της ΝΔ Ηλίας Πλιόγκας και μάλιστα είχε παρουσιαστεί σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα από την υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, τον πρώην ΥΜΑΘ Νίκο Μάρτη και τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Μαθιόπουλο. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να την παραχαράζει», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης. 


...Και θα κλείσουμε με ένα θέμα που πήρε διαστάσεις στα social media. Όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαιρετούσε τα ψαράκια. Χαιρετούσε τους λουόμενους, άσχετα αν αυτοί δεν φαίνονται στη φωτογραφία.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News