Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΕΦΚΑ: Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για τις οφειλές του 2016 των μη μισθωτών

Όσοι οφειλέτες πληρούν τις προϋποθέσεις θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία θα ρυθμίσουν τα χρέη τους

Παρατείνεται για τρίτη φορά η προθεσμία για την των εισφορών του 2016 που οφείλουν δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη προθεσμία έληγε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Η παράταση αυτή σχετίζεται με την λειτουργία πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία θα «ανοίξει» στις αρχές Φεβρουαρίου.


Όσοι οφειλέτες πληρούν τις προϋποθέσεις θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία θα ρυθμίσουν τα χρέη τους, αφού ο διακανονισμός αφορά χρέη που γεννήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Ειδικά οι αγρότες που οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016 που κυμαίνονται από 535 έως 1.155 ευρώ.

Στην ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή οι οφειλές τους προς τα Ταμεία υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Επίσης, όπως αναφέρει το protothema.gr, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι οι οφειλές τους δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News