Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Κλείνει τη χρονιά με μηδενικά χρέη και σημαντικό κοινωνικό έργο η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας - Η μεγάλη προσπάθεια απέδωσε καρπούς

"Το χρονοδιάγραμμά μας είναι τέτοιο, ώστε μέχρι τέλος του έτους η επιχείρηση να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Κλείνει ουσιαστικά με μηδέν (0)"

«Έχουμε πλέον μια επιχείρηση με πεντακάθαρη εικόνα, με προοπτικές και με σημαντικό κοινωνικό έργο. Για εμένα, αυτή η επιχείρηση δεν έχει οροφή». Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α) κ. Κώστας Ζαχαριάδης κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που σήμερα χαρακτηρίζει την ΔΗ.Κ.Ε.Α. έξω στην κοινωνία, είναι η αξιοπιστία της απέναντι στους συμπολίτες μας και απέναντι στους επιχειρηματίες, που ότι τους ζητήσουμε είναι κοντά μας, ενισχύοντας το κοινωνικό μας έργο, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Και νιώθω την ανάγκη για αυτή την πορεία της επιχείρησης να συγχαρώ δημόσια τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία και τους συνεργάτες μου υπαλλήλους της ΔΗ.Κ.Ε.Α., τους συναδέλφους μου μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και φυσικά τους 55 εργαζόμενους της επιχείρησης για το έργο τους».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο της ΔΗ.Κ.Ε.Α., ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε τα εξής:

- Η παρουσία μας σήμερα είναι έντονη στο παλιό Δημαρχείο, όπου πραγματικά έγινε έντονη η αισθητική του με τον ελαιοχρωματισμό και τη συντήρηση.

- Το ΚΔΑΠ Σχολικό το διακρίνει μια συνέπεια και μια συνέχεια, όπου βελτιώνονται συνεχώς οι υποδομές.

- Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» εξωραΐστηκε.

- Το Δημοτικό Ωδείο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του και τους καθηγητές του, επισκέπτονται προγραμματισμένα τα σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο και τους Διευθυντές των Σχολείων, για ενημέρωση των μαθητών.

- Σύντομα θα γίνει διαμόρφωση του ευρύτερου χώρου Ξενιτίδειου – Ωδείου.

- Το επιστημονικό μας προσωπικό προγραμματισμένα επισκέπτεται τα σχολεία και ενημερώνει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

- Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι παντού παρών, όπου χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την εισήγηση του Προέδρου κ. Κώστα Ζαχαριάδη, ήταν το εξής:

«Το χρονοδιάγραμμά μας είναι τέτοιο, ώστε μέχρι τέλος του έτους η επιχείρηση να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Κλείνει ουσιαστικά με μηδέν (0). Γίνεται πλέον μια απόλυτα βιώσιμη επιχείρηση, που μπορεί να οραματίζεται, να προγραμματίζει και να υλοποιεί».

Όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΔΑΠ, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε γνωστά τα εξής:

«Με μια καθυστέρηση ενός μήνα, λόγω καθυστέρησης από τον κεντρικό φορέα, η μισθοδοσία υλοποιείται κανονικότατα. Αυτό σημαίνει ότι 10 Δεκεμβρίου πληρώνονται άπαντες. Και αυτό που θέλω να πω, είναι ότι για πρώτη φορά σε αυτόν τον προϋπολογισμό η τακτική χρηματοδότηση από το Δήμο είναι 160.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι η βάση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και θέλω εδώ να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο και για την κατανόηση και για τη συνεργασία. Νομίζω του χρόνου το ποσό των 180.000 ευρώ θα είναι το ιδανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News