Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί το ΦΕΚ για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης. Το επίδομα θα δοθεί σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, και θα είναι ύψους 400 ευρώ.

Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προϋπόθεση για να πάρει ένας νεος άνθρωπος το επίδομα είναι ο άνεργος να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα. Για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Το ΦΕΚ για την επιχορηγηση του επιδόματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτή για τους δικαιούχους, ώστε να κάνουν άμεσα την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μόνο ηλεκτρονικά και με χρήση του κλειδαριθμού τους να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, ανά την επικράτεια, γιατί εκει δεν μπορεί να γίνει αυτό.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδη οποιος εβγαλε καρτα ανεργιας αρχες νοεμβριου δεν ειναι δικαιουχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟ ΚΡΆΤΟΣ 1.50 ΒΕΝΖΊΝΗ 1.31 ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΌΛΑ ΣΤΑ ΎΨΗ ΚΑΙ ΔΊΝΕΙ ΚΆΤΙ ΨΊΧΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΎΝ ΚΑΛΟΊ Κ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το καταλαβα αυτο ? Η πιο πολλοί σε αυτην την ηλικια εχουμε παιδια και νοικιαζουμε σπιτια . Οταν δουλευαμε σαν τα σκυλια 20 ωρες την ημερα απο τα 15 εδω και 8 χρονια στα μαυρα Επιδει δεν μας εβαζαν με χαρτια στης δουλειες τι καναμε τεμπελιαζαμε? Δεν θα μιλατε για ολους. Παίρνουν ταμια ανεργίας ατομα που ειχαν την τυχη να μπουν σε μια δουλειά με ασφάλεια και εμεις τοσα χρονια δουλειας και αλλα ποσα που θα δουλευουμε δεν φαινομαστε πουθενα , δεν πηραμε ποτε ουτε μια δεκαρα και τωρα ξαφνικα βγαλατε γλωσσα οσοι δεν το δικαιουσται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News