Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Νέα apps της Google μεταμορφώνουν βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα για selfies

Εάν θέλετε να μετατρέψετε τα βίντεό σας σε κόμικ η Google διαθέτει μια εφαρμογή για εσάς! Η εταιρεία αποκάλυψε τρεις νέες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που αξιοποιούν μερικές πειραματικές τεχνολογίες με τις οποίες ασχολείται τελευταία.

Η Google καλεί το λογισμικό "appsperiments", το οποίο αξιοποιεί την ισχύ κάμερας του smartphone σε συνδυασμό με αλγόριθμους εικόνας που εντοπίζουν αντικείμενα σε μια φωτογραφία. Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για κάποιες πολύ δημιουργικές εφαρμογές για κινητά, ανέφερε η Google σε δημοσίευση στο blog της.

Η πρώτη εφαρμογή, είναι μόνο για το Android, ονομάζεται Storyboard, και θα μετατρέψει τα βίντεο σας σε μια σελίδα κόμικ. Βρείτε ένα βίντεο που σας αρέσει και η εφαρμογή θα το «σπάσει» ουσιαστικά σε μια σύντομη ιστορία που θα αποθηκευτεί ως εικόνα.

«Η εφαρμογή επιλέγει αυτόματα ενδιαφέροντα καρέ από το βίντεο, τα βάζει σε σειρά και εφαρμόζει ένα από τα έξι οπτικά στυλ», δήλωσε η Google. Όταν σύρετε το δάχτυλό σας, η εφαρμογή θα ανανεώσει το κόμικ με διαφορετική διάταξη και οπτικό στυλ.

Η δεύτερη εφαρμογή ονομάζεται Selfissimo(!), η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα για selfies που έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει «κομψές» ασπρόμαυρες φωτογραφίες κάθε φορά που παίρνετε μια πόζα. Απλά το ενεργοποιείτε και αφήνετε την εφαρμογή να λειτουργήσει. Το λογισμικό θα τραβήξει μια φωτογραφία μόλις παρατηρήσει ότι έχετε σταματήσει να κινείστε.

Η τελευταία εφαρμογή είναι το Scrubbies, ένα προϊόν μόνο για iOS. Πρόκειται για μια εφαρμογή που προορίζεται για δημιουργία video-loops με αστείες στιγμές ή ενέργειες. Για να το κάνετε αυτό, σας επιτρέπει να ελέγχετε την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε ή να προωθήσετε γρήγορα τις εικόνες.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα κλιπ για το σκάσιμο ενός μπαλονιού νερού; Η εφαρμογή Scrubbies μπορεί να σας δείξει τo σκάσιμο του μπαλονιού αργά. Ή μπορείτε να δείξετε ότι επεκτείνεται και ανασυγκροτείται, μέχρι τη στιγμή που εκρήγνυται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News