Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Δασκάλα δίνει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου σε 15χρονο μαθητή της που βίασε

Ο βιασμός σημειώθηκε το 2015

Ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση θα πρέπει να καταβάλει η δάσκαλα Τζένιφερ Κάσγουελ σε έναν μαθητή τον οποίο είχε βιάσει όταν αυτός ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με τον δικαστή από την Οκλαχόμα που εκδίκασε την υπόθεση η σχέση της Κάζγουελ με το αγόρι του προκάλεσε «συναισθηματική πίεση».

Ο βιασμός σημειώθηκε το 2015 και περιελάμβανε, σύμφωνα με τη δικογραφία, και σεξ μέσα σε σχολική αίθουσα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο πατέρας του παιδιού μήνυσε τόσο τη δασκάλα όσο και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στην περιοχή Χόλις.

«Το αγόρι νιώθει κατάθλιψη, απομόνωση και αυτοενοχοποίηση για ό,τι συνέβη. Ένιωθε ντροπή όταν τον αναγνώριζαν στο δρόμο και τον ρωτούσαν για το σκάνδαλο» ανέφερε στο σκεπτικό του ο δικαστής.

Εκτός από την αποζημίωση η Κάζγουελ εκτίει και ποινή κάθειρξης 10 ετών αφού δήλωσε ένοχη για το βιασμό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγοριού που πλέον φοιτά σε νέο σχολείο εξήγησε ότι κατέθεσαν την αγωγή γιατί ήθελαν να δείξουν τα προβλήματα που δημιουργεί η σεξουαλική κακοποίηση στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News