Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ξεκινά την Παρασκευή λεωφορειακή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Λουτρά Πόζαρ! Συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών!

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας με τον Ιταλό Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Λουτροπόλεων

Δρομολόγια λεωφορείων που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα Λουτρά Πόζαρ κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, ξεκινούν αυτή την Παρασκευή 21 Ιουλίου από το ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας δίνοντας τη δυνατότητα σε Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών και να απολαύσουν μία απόδραση στην αγαπημένη Λουτρόπολη της Βόρειας Ελλάδας, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν. Για τα νέα δρομολόγια, μίλησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.

«Οι Θεσσαλονικείς μπορούν με μικρό κόστος να επισκεφτούν τα Λουτρά Πόζαρ από την Παρασκευή και να επιστρέψουν την Κυριακή. Το ίδιο μπορεί να κάνει όποιος θέλει και σε ημερήσια βάση αφού με το λεωφορείο θα έρχεται το πρωί και το απόγευμα θα μπορεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας, για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα είναι στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή από τα Λουτρά Πόζαρ στην Θεσσαλονίκης στις 18:00 το απόγευμα. Την Κυριακή το λεωφορείο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 08:00 το πρωί και θα επιστρέφει από τα Λουτρά στις 18:00.

«Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε, καταγράφηκε η πρωτιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και η Λουτρόπλη είχε αύξηση επισκεψιμότητας περίπου στο 17%», τόνισε ο κ. Μπίνος. «Έχουμε 1.500.000 επισκέπτες ετησίως. Είναι Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ρώσοι αλλά και Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Κινέζοι».

Η μεγάλη επισκεψιμότητα δεν εφησυχάζει τους ανθρώπους της Λουτρόπολης, αντιθέτως είναι για την περιοχή όπως λέει ο Δήμαρχος Αλμωπίας, μία πρόκληση να προσφέρουν στο μέλλον ακόμη πιο υψηλής ποιότητας φιλοξενία μέσα από αναβαθμισμένες υποδομές.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία, την προετοιμασία πρόσκλησης, χρηματοδότησης μέσω προγράμματος (ΕΣΠΑ 2014 ? 2020) για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων στους δήμους όλης της χώρας, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Καταθέσαμε όλες οι λουτροπόλεις της χώρας τις προτάσεις μας. Τώρα θα πρέπει να απαντηθεί ένα ερωτηματολόγιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ειναι πολύ καλή προσπάθεια, γιατί δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα δεδομένα των λουτροπόλεων ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πόρους από το πρόγραμμα», σχολίασε ο κ. Μπίνος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προώθησε στους δήμους όλης της χώρας στοχευμένο ερωτηματολόγιο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χαρτογράφηση των υποδομών ιαματικού τουρισμού.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αλμωπίας υπάρχει ήδη μελέτη που αφορά το Σπήλαιο για να γίνει επισκέψιμο, βοηθητικές υποδομές για τα αποδυτήρια στην κεντρική πισίνα, χώρους λουτροθεραπείας σκεπαστούς με γυαλί, αλλά και στάθμευσης.

«Η λουτρόπολη είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων. Είναι 28 σημαντικές λουτροπόλεις στην Ευρώπη, ανάμεσά τους κι εμείς», επισήμανε ο κ. Μπίνος. Μάλιστα τον Μάϊο του 2019 οι λουτροπόλεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου θα συνεδριάσουν στα Λουτρά Πόζαρ.

Συνέντευξη στην Α. Χατζηγεωργίου
Επιμέλεια Ε. Μπιμπίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News