Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Έξι σημάδια καρκίνου που οι περισσότεροι αγνοούν

Τα παρακάτω συμπτώματα είναι αυτά που έχουν συνδεθεί λιγότερο σε σχέση με άλλα με τον καρκίνο

Το ισχυρότερο όπλο που έχει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Τα παρακάτω συμπτώματα είναι αυτά που έχουν συνδεθεί λιγότερο σε σχέση με άλλα με τον καρκίνο, αφορούν κυρίως τους άνδρες και καλό είναι να τα συζητήσετε με τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να είναι εντελώς αθώα, μπορεί όμως να σας χτυπάνε το καμπανάκι για κάτι πολύ σοβαρότερο.

Δυσκολία στην κατάποση

Η επίμονη δυσκολία στην κατάποση πρέπει να σας οδηγήσει στο γιατρό σας, καθώς θα μπορούσε να συνδέεται με καρκίνο του λάρυγγα ή του στομάχου. Η ανάγκη αυτή γίνεται επείγουσα αν συνοδεύεται από απώλεια βάρους ή εμετούς.

Πρόβλημα στην ούρηση

Πολλοί άντρες, κυρίως μεγαλώνοντας, έχουν προβλήματα στην ούρηση όπως συχνοουρία ειδικά τη νύχτα, απώλεια ούρων, επιτακτική ανάγκη για ούρηση, δυσκολία στο ξεκίνημα της ούρησης ή αδύναμη ροή. Συνήθως για αυτά τα προβλήματα φταίει ο προστάτης και είναι συνηθισμένα μετά τα 50. Η επίσκεψη στο γιατρό και μια αιματολογική εξέταση (εξέταση PSA) θα δείξει αν πρόκειται για κάτι πιο σύνθετο.

Αλλαγές στους όρχεις

Σε οποιαδήποτε ηλικία, κάθε αλλαγή στην υφή, την αίσθηση ή την εμφάνιση των όρχεων θα πρέπει να εκτιμηθεί χωρίς καθυστέρηση από το γιατρό σας. Σε αντίθεση με τον καρκίνο του προστάτη ο οποίος έχει γενικά αργή εξέλιξη, ο καρκίνος των όρχεων είναι επιθετικός και δεν θα πρέπει να καθυστερήσετε την επίσκεψη στο γιατρό σας.

Καούρες

Οι καούρες μπορεί να αποτελούν ένδειξη για καρκίνο του λάρυγγα ή του στομάχου. Αν δεν υποχωρούν με αλλαγές στη διατροφή σας και αν συνοδεύονται από δυσκολία στην κατάποση, απώλεια βάρους ή εμετούς, ζητήστε χωρίς καθυστέρηση τη συμβουλή του γιατρού σας.

Αλλαγές στους μαστούς

Το 1% όλων των καρκίνων του μαστού αφορά άντρες και η εξέλιξη συνήθως είναι δύσκολη αφού πρόκειται για μια μορφή καρκίνου που δεν έχουν μάθει οι άντρες να προσέχουν. Επειδή όμως συμβαίνει, ελέγχετε τακτικά τους μαστούς σας για οποιαδήποτε αλλαγή ή κάποιο ογκίδιο και επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό.

Κόπωση

Πολλές μορφές καρκίνου προκαλούν μια έντονη αίσθηση κόπωσης που δεν βελτιώνεται όσο κι αν ξεκουράζεστε. Ειδικά αν κοιμάστε ικανοποιητικά και εν τούτοις ξυπνάτε κουρασμένοι, συζητήστε το με το γιατρό σας.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News