Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Απλήρωτοι επί 4 μήνες πάνω από 3000 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή

Απλήρωτοι είναι οι 3.150 εργαζόμενοι, που προσελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο μέσω του ΟΑΕΔ για να καλύψουν για 12 μήνες τις –πάγιες- ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας του ΕΣΥ.

Οι 12μηνίτες των νοσοκομείων όπως λέγονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι για να…ξεχωρίζουν από τους άλλους 5μηνίτες ή 8μηνίτες του ΟΑΕΔ, - και οι οποίοι σημειωτέον πολυδιαφήμιστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που πρόβαλλε τόσο τις προσλήψεις, αποσιωπώντας την ετήσια διάρκεια της απασχόλησης, όσο και τις θεαματικές αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων- έχουν μετατραπεί τώρα σε «μπαλάκι» μεταξύ της διοίκησης του ΟΑΕΔ και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση προέβλεπε δαπάνη 50 εκατ. ευρώ για το 2017 και 16 εκατ. ευρώ για το 2018 για την απασχόλησή τους (για 4.000 μακροχρόνια ανέργους συνολικά). Παρόλα αυτά, τέσσερις μήνες μετά τη σταδιακή ανάληψη της θητείας τους στις δημόσιες δομές υγείας κανείς δεν έχει πληρωθεί.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ την Τρίτη, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός» και «Οφθαλμιατρείο». Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ζητήθηκε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται κι εφεξής να πληρώνονται κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ υποστήριξαν ότι τα χρήματα έχουν δοθεί από τον Οργανισμό και δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Οι συγκεντρωμένοι διεμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Ιουνίου με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Ήδη το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» έχει προκηρύξει για τη συγκεκριμένη μέρα στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) για όλο το επικουρικό προσωπικό.

Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News