Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Πλήρη δημητριακά αντί για κατεργασμένα ίσον υγιέστερο έντερο

Μετά από συγκριτικές αναλύσεις κοπράνων, αποδείχθηκε ότι τα πλήρη δημητριακά αυξάνουν τόσο την ποικιλία του εντερικού μικροβιώματος, όσο και την παραγωγή των λιπαρών οξέων

Όσοι καταναλώνουν πολλά πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης) αντί για κατεργασμένα (λευκά) παρουσιάζουν βελτιωμένες τις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου τους (μικροβίωμα) και τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματός τους, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Σιμίν Νικμπίν Μεϊντανί του Πανεπιστημίου Ταφτς, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, χρησιμοποίησε δείγμα 81 ατόμων ηλικίας 40 έως 65 ετών, εστιάζοντας στην επίδραση των δημητριακών στο μικροβίωμα του εντέρου.
Μετά από συγκριτικές αναλύσεις κοπράνων, αποδείχθηκε ότι τα πλήρη δημητριακά αυξάνουν τόσο την ποικιλία του εντερικού μικροβιώματος, όσο και την παραγωγή των λιπαρών οξέων. Και τα δύο αυτά συμβάλλουν θετικά στη μείωση των φλεγμονών και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News