Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αριδαία: Λαϊκό προσκύνημα για το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά (ΦΩΤΟ)

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Αριδαία μέχρι το απόγευμα της Τρίτης

Η πόλη μας είχε την τιμή και την ευλογία να υποδεχτεί το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας και μάλιστα δια χειρός του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Αριδαία μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Ιερά Μονή Όρους Σινά

Η Ιερά Μονή του Σινά είναι ένα ελληνοθόρδοξο χριστιανικό μοναστικό κέντρο με αδιάκοπη πνευματική ζωή δεκαεπτά αιώνων. Βρίσκεται στον τόπο ακριβώς όπου ο Μωυσής είδε το όραμα της Αγίας Βάτου, στους πρόποδες του Όρους Σινά, στην κορυφή του οποίου ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 Εντολές.

Η ασκητική ζωή στο κέντρο της ερήμου της χερσονήσου του Σινά, αρχίζει από το τέλος του 3ου αιώνα.

Στη Μονή ασκήτεψαν και αγίασαν όλους αυτούς τους αιώνες περισσότεροι από 170 επιφανείς Σιναΐτες Άγιοι.

Στο πέρασμα των αιώνων, όχι μόνο απλοί προσκυνητές, αλλά και μεγάλοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες, έθεσαν υπό την προστασία τους το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης: ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός, η Αγία Ελένη, ο ιδρυτής του Ισλάμ, Μωάμεθ, η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας και άλλοι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News