Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τζαμτζής: Στα χωράφια μέχρι να είναι ξανά υποψήφιος

Δηλώνει ότι το κεφάλαιο «πολιτική» δεν έχει κλείσει για εκείνον και ότι «πρώτα ο Θεός» θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής δεν κατάφερε να ξαναμπεί στη Βουλή στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, δηλώνει ότι το κεφάλαιο «πολιτική» δεν έχει κλείσει για εκείνον και ότι «πρώτα ο Θεός» θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Προς το παρόν, πάντως, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στον νομό Πέλλας ασχολείται με τα χωράφια του στο Μαυροβούνιο Σκύδρας. Πρόκειται για 27 στρέμματα με ροδάκινα, από τα οποία κάποια νοικιάζει και άλλα τα καλλιεργεί ο ίδιος. «Είμαι αγρότης από 10 ετών, δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ τα χωράφια μου», λέει.

Οπως τονίζει, το εισόδημά του έχει μειωθεί και έχει αναγκαστεί να περιορίσει τα έξοδά του: «Αυτό συμβαίνει με όλον τον αγροτικό κόσμο, όχι μόνο με εμένα. Ολοι οι αγρότες έχουμε δει μεγάλη καθίζηση στο εισόδημά μας και παράλληλα έχουν αυξηθεί τα πάγια έξοδα. Η κρίση μάς έχει επηρεάσει όλους».

Για το νέο ασφαλιστικό λέει ότι «μέχρι σήμερα δεν υπήρχε διασύνδεση με το εισόδημα. Το νέο ασφαλιστικό παίρνει το κεφάλι των αγροτών. Η μεν φορολογία πάει πλέον από το 13% στην ανώτερη κλίμακα, οι δε ασφαλιστικές εισφορές θα φτάσουν στο 27% του εισοδήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση οι αγρότες να καταφέρουν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα. Εμένα, προσωπικά, οι εισφορές μου αυξάνονται κατά 15%».

Και καταλήγει λέγοντας: «Η παραγωγή του αγρότη δεν μπορεί να προβλεφθεί γιατί ο αγρότης είναι ξεσκέπαστο μαγαζί. Λόγω των καιρικών συνθηκών, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να μην έχουμε παραγωγή. Ομως, η καλλιεργητική φροντίδα μιας έκτασης (π.χ. κλάδεμα, λίπασμα, ράντισμα) είναι δεδομένη, πρέπει να γίνεται είτε έχεις παραγωγή είτε όχι. Την ίδια ώρα, έχουν πέσει οι τιμές πώλησης του προϊόντος και άρα το κέρδος μας. Μετά το κλείσιμο των αγορών προς τη Ρωσία, όλοι οι ροδακινοπαραγωγοί έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές».

---
Πηγή: Εφημερίδα «Ειδήσεις»

6 σχόλια:

  1. Δανη ελα για κλαδεμα, ελα να βοηθησεις. 23 ευρω μεροκαματο, τυροπιτα το πρωι κρουασαν το μεσημερι και δυο αυγα βραστα το βραδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιορδάνη μεταξύ μας: Κόψε τίς μαλακίες. Λίγο σοβαρά. Αυτά δεν περνάνε πιά φιλαράκι. Βρές κάτι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ο αιλουρος πανω στη σκαλα ο τζαμτζης ηταν:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλύτερος και με διαφορά βουλευτής που έβγαλε ο νομός Πέλλας..........Δάνη πάμε γερά,όλη η Καρατζόβα μαζί σου είναι...................!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News