Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Ευρώπη περιμένει να δει τι χειροβομβίδα θα πετάξει ο Trump στη λίμνη Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να παρατείνει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και συμμάχων χωρών του Putin που εμπλέκονται στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, τέσσερις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τίθενται υπέρ της παράτασης των ρωσικών κυρώσεων έως τα μέσα του Μάρτη για επιπλέον έξι μήνες. Οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν το "πάγωμα" περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση ταξιδιών για πάνω από 100 Ρώσους και Ουκρανούς.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Trump, μιλώντας τηλεφωνικά με τον Putin, άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείει την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, τις οποίες είχε επιβάλει η κυβέρνηση Obama, σε συνεργασία με την ΕΕ, για τη συμμετοχή της Ρωσίας στα γεγονότα του 2014 στην Κριμαία.

"Η Ευρώπη περιμένει να δει τι χειροβομβίδα θα πετάξει ο Trump στη λίμνη Ρωσίας-Ουκρανίας", είπε στο Bloomberg τηλεφωνικά ο Michael Emerson, αναλυτής του think tank CEPS.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News