Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πίστωση χρόνου για Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία ζητά ο Γκάμπριελ

Οι χώρες που κάνουν μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν πίστωση χρόνου για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας
Κάλεσμα για μεγαλύτερη δημοσιονομική ανοχή απέναντι σε χώρες που υλοποιούν μεταρρυθμίσεις απηύθυνε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέροντας ως παραδείγματα την Ιταλία, την Γαλλία και την Πορτογαλία.

Μιλώντας στο κανάλι ARD ενώ η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική φάση, ο κ. Γκάμπριελ τόνισε η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου σε χώρες που μεταρρυθμίζονται, κι όχι να πιέζει για άμεση επίτευξη των δημοσιονομιών στόχων.

Ειδικά για τη Γαλλία, επισήμανε πως «είναι άλογο να μην δίνουμε στους Γάλλους ένα χιλιοστό εδάφους» παρά το γεγονός ότι έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος με τη στρατιωτική επέμβαση κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

Ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος έχει στο παρελθόν δηλώσει πως είναι προτιμότερο να δοθούν περισσότερα χρόνια ώστε να μειώσει η Γαλλία το έλλειμμά της παρά να ασκηθεί πίεση που θα μπορούσε να αναδείξει πρόεδρο την Μαρίν Λε Πεν.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι διαιρεμένη μεταξύ βορρά, νότου, ανατολής και δύσης, σε αντίθεση με το τι κάνουμε ως σήμερα», προσέθεσε ο κ. Γκάμπριελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News