Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

"'Οχι" από τους εισαγγελείς στην Βασιλική Θάνου για την αύξηση των ορίων ηλικίας

Ουσιαστικά με αυτήν την ομόφωνη απόφαση τους, γνωμοδοτικού χαρακτήρα, οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου λένε όχι σε οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας

Ομόφωνα η διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξέφρασε την άποψη οτι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος, "κατά άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88 παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος".

Ουσιαστικά με αυτήν την ομόφωνη απόφαση τους, γνωμοδοτικού χαρακτήρα, οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου λένε όχι σε οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας αυτήν την χρονική στιγμή με νομοθετική ρύθμιση, απορρίπτοντας την σχετική πρόταση της Πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Στην διοικητική Ολομέλεια συμμετείχαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και 11 ακόμα αντεισαγγελεις του Αρείου Πάγου. Συνολικά τα μέλη της διοκητικής Ολομέλειας ειναι 17. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας εκφράστηκαν δύο απόψεις που συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό αντεισαγγελέων που τις υποστήριξαν.

Ο εισηγητής, Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης και ακόμα πέντε αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου ψήφισαν ότι πρέπει να εξετασθεί θετικά το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης. Εξι αντεισαγγελείς ψήφισαν υπέρ της άποψης οταν η Βουλή των Ελλήνων κινήσει τη διαδικασία αναθεωρήσης του Συντάγματος, σύμφωνα με το άρθρο 110 αυτού και περιλάβει στις αναθεωρητέες διατάξεις το άρθρο 88, να εκφέρουν την αποψη τους για το ζήτημα, λέγοντας ουσιαστικά οτι οποιαδήποτε συζήτηση αυτή την στιγμή είναι άκαιρη.

Όπως επισημαίνουν "στο στάδιο αυτό οποιαδήποτε τοποθέτηση για την αύξηση του ορίου ηλικίας είναι άκαιρη". Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η συνεδρίαση της διοικητικης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και με την συμμετοχή των Αρεοπαγιτών για το ίδιο ζήτημα. Η συνεδρίαση της διοικητικής Ολομέλειας έχει αρχίσει απο νωρίς το μεσημέρι. Εισηγήσεις για το ζήτημα θα κάνουν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου και ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεώργιος Σακκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News