Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Νέα τιμολογιακή πολιτική και αποκατάσταση των αδικιών

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 1η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαβούλευση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με τη συμμετοχή συμπολιτών μας που συμμετείχαν σε μια ανοιχτή συζήτηση.

Σκοπός της Διαβούλευσης ήταν να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. από το παρελθόν μέχρι σήμερα, στη σημερινή λειτουργία της Επιχείρησης και στη νέα τιμολογιακή πολιτική που προωθείται, ενώ παράλληλα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις προτάσεις τους για την αλλαγή του κανονισμού δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γεωργίου και ολόκληρη τη Διοίκηση για αυτή την πρωτοβουλία. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους οι οποίοι όπως είπε καταβάλουν μία μεγάλη προσπάθεια και εξασφαλίζουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της Δ.Ε.Υ.Α.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση της ύδρευσης και της τιμολογιακής πολιτικής καθώς επίσης και στον τρόπο λειτουργίας, ενώ μίλησε και για τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α. και καταναλωτών. Ταυτόχρονα, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία μέσα από τα οποία γίνεται σαφής η οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. Ο κ. Γεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εμείς τολμάμε να πούμε σε όλους την αλήθεια, κοιτάζουμε στα μάτια με ειλικρίνεια τον κάθε πολίτη, έχοντας στο μυαλό μας την αποκατάσταση των αδικιών για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της ισοτιμίας και ισονομίας όλων των πολιτών, βλέποντας με ρεαλισμό τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και δίνοντας δίκαιες λύσεις που βασίζονται στα δεδομένα της αναλογικής τιμολογιακής πολιτικής στο ανταποδοτικό περιβάλλον για την λειτουργία μιας βιώσιμης και ποιοτικής επιχείρησης για την διαχείριση του νερού».

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Αναστάσιος Παναγιωτελίδης προχώρησε στην ανάλυση της οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει συντάξει, από την οποία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα η Δημοτική Επιχείρηση. Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτελίδης ανέφερε πως την ίδια οικονομοτεχνική μελέτη τη συντάσσει και την καταθέτει σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο από το 2011, ωστόσο ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με αυτά τα στοιχεία. Η οικονομοτεχνική μελέτη έχει ως στόχο να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης και αποτελεί το εργαλείο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και την κατάθεση χρήσιμων προτάσεων των οποίων η υλοποίηση θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και θα βελτιώσει τη λειτουργία της ΔΕΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έχει ένα από τα χαμηλότερα τιμολόγια σε σχέση με όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδας.

Οι προτάσεις που κατέθεσε στην κρίση των πολιτών ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου είναι οι εξής:

- Οικονομικές ελαφρύνσεις για τους καλοπληρωτές που πληρώνουν στην ώρα τους

- Κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες

- Μείωση 10 – 15 % για τους καταναλωτές της Αριδαίας, ως ανταποδοτικό για τα προβλήματα που δημιούργησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, η οποία θα αφορά διάστημα ίσο με τη διάρκεια κατασκευής του έργου

Ακολουθεί η εισήγηση του Προέδρου η οποία περιλαμβάνει τα οικονομικά στοιχεία και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:3 σχόλια:

  1. καλη ενημέρωση.Χρειάζεται όμως εξειδικευμένο δυναμικό.Η Δευα είναι πυρηνικό εργαστήριο οχι περίπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους Σαρακηνούς το νερο περισσεύει και τρέχει στο ποτάμι είναι απο πηγές και οχι απο γεώτρηση θα βαλετε μετρητες για να χρεωσετε τον κόσμο?η για να να έχει το ποτάμι περισσότερο νερο για να ποτίζουν 2-3 ατομα?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. anti na psaxoun pios ta efage ta lefta ths deya bazoun ton kozmakh na plhronh autoi eisaste kurioiii..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News