Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαίνια για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας

"Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο είναι η πρώτη σχολική μονάδα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας"

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας, το μοναδικό στον τομέα της Ειδικής Αγωγής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εγκαινιάζεται σήμερα δίνοντας την ευκαιρία σε 50 μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα τους στη μάθηση.

Η ίδρυσή της συγκεκριμένης δομής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούσε πάγιο και επιτακτικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”, η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

“Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο είναι η πρώτη σχολική μονάδα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Θα δέχεται, θα φιλοξενεί και θα φοιτούν μαθητές από όλο το νομό μας αλλά και όμορους νομούς. Αυτή η δομή έλειπε. Είναι δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες” ανέφερε η κ. Ιγνατιάδου.

“Η Έδεσσα έχει Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο όπως και η Αριδαία, όμως δεν υπήρχε Γυμνάσιο. Είναι το πρώτο που ιδρύεται, στο Δήμο Σκύδρας που βρίσκεται στο κέντρο του νομού και πλησίον του νομού Ημαθίας και η θέση του θα εξυπηρετεί πολλά παιδιά. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι συμπλήρωσε η δήμαρχος Σκύδρας.

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας, διαθέτει 6 ειδικότητες: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιπλοποιϊας και Ξυλογλυπτικής.

Η Δημοτική Αρχή, όπως υποστήριξεη δήμαρχος Σκύδρας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψει το χώρο του πρώην δημοτικού και νηπιαγωγείου Ανύδρου, σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις έτσι όπως τις έχει υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας.

ΑΠΕ ΜΠΕ
Συνέντευξη στην Α. Χατζηγεωργίου
Επιμέλεια Ε.Μπιμπίκου

6 σχόλια:

  1. Γ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΓΟ ΤΖΑΜΤΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 11 11 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Η ΤΣΑΚΡΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΑΝΥΔΡΟ ΑΣΧΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΣΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΟΙΔΗ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News