Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κομισιόν: Θα συζητήσουμε για το "επίδομα Τσίπρα" και... βλέπουμε

Η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων

Οι θεσμοί επιστρέφουν από την Τρίτη (13.12.2016) προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση. Το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, που παρέπεμψε σε συζήτηση με τους υπόλοιπους θεσμούς για το τι μέλλει γενέσθαι με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων και θα συζητήσει με τους υπόλοιπους θεσμούς πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα. Αυτή ήταν η απάντηση της Ανίκα Μπράιτχαρτ όταν η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί ρωτήθηκε, τη Δευτέρα (12.12.2016), για το αν η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού να δοθεί έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Η Μπράιτχαρτ επιβεβαίωσε ότι αύριο Τρίτη (13.12.2016) επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και άμεσα θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Αύριο θα ξεκινήσει η δουλειά προς την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), ως μέρος της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε, ότι ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί και ειδικότερα όσον αφορά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2017, η Επιτροπή είναι βέβαιη ότι όλοι οι εταίροι θα δεσμευθούν εποικοδομητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η δουλειά το συντομότερο δυνατό.

1 σχόλιο:

  1. ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News