Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Εγκεφαλικά στο taxisnet - Διπλάσια ποσά

Παραδείγματα με τα νέα ποσά

Είναι περισσότεροι από 150.000 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που μπήκαν στην ειδική εφαρμογή του taxisnet για να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και... κυριολεκτικά έπαθαν εγκεφαλικό!

Υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα πληρώσουν εφέτος τέλη τουλάχιστον διπλάσια και είναι πολλοί παρά το γεγονός ότι γενικά, για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τα τέλη έμειναν τα ίδια με πέρυσι.

Μπορεί να είχαμε πάγωμα και αυτό να ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή στα μέσα του Νοεμβρίου, όμως από τον Ιούλιο υπήρξε μια αλλαγή που έφερε τα πάνω κάτω για μια μεγάλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για όσους αγόρασαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μετά το 2010. Με βάση όσα ίσχυαν ως σήμερα οι ιδιοκτήτες αυτοί πλήρωναν με βάση την ταξινόμηση του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Αυτό όμως άλλαξε και πλέον το αυτοκίνητο αυτό πληρώνει τέλη με βάση την πρώτη κυκλοφορία του σε χώρα της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2011 και ως τώρα πλήρωνε τέλη με βάση τους ρύπους από φέτος, εάν έχει κυκλοφορήσει σε άλλη χώρα πριν το 2010, πληρώνει τέλη με βάση τα κυβικά, όπως όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από το 2007 μέχρι το 2010.

Κάπως έτσι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών που είχε εισαχθεί στην Ελλάδα το 2011 και πέρυσι πλήρωσε 421,5 ευρώ, εάν έχει πρώτη κυκλοφορία σε χώρα της Ε.Ε. Το 2006 θα πληρώσει φέτος 690 ευρώ, δηλαδή θα δει αυξημένα τα τέλη του 2017 κατά 63,7%.

Το ίδιο θα συμβεί και με ένα πετρελαιοκίνητο ΙΧ 1.900 κυβικών που έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2006 σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Και εισήχθη στην Ελλάδα το 2011. Π΄'ερυσι ο ιδιοκτήτης πλήρωσε 149 ευρώ ενώ φέτος θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ. Διπλάσια τιμή δηλαδή.

Τυχεροί είναι όσοι πήραν αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού. Για ένα αυτοκίνητο diesel των 1.300 κυβικών τα τέλη από 148,8 ευρώ, πέφτουν φέτος στα 135 ευρώ, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα έχει μια έκπτωση της τάξης του 9,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News