Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μπίνος σε Πασόη: «Ψάχνεις παρέα για την αποτυχία σου!» - Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Σκληρή ήταν για άλλη μια φορά η αντιπαράθεση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Πασόη

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας το βράδυ της Τρίτης.

Σκληρή ήταν για άλλη μια φορά η αντιπαράθεση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Πασόη. Ο κ. Πασόης απάντησε στις κατηγορίες του κ. Μπίνου σχετικά με τους ισολογισμούς των Λουτρών. Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος είχε δηλώσει κατά τη Γενική Συνέλευση των Λουτρών, ότι το 2002 που ήταν Πρόεδρος στα Λουτρά ο κ. Πασόης ήταν η μοναδική χρονιά που η Δημοτική Επιχείρηση κατέγραψε παθητικό ισολογισμό ύψους 65.000 ευρώ. Ο κ. Πασόης αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες, καταθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική χρονιά, αλλά παθητικοί ισολογισμοί υπήρξαν και κατά τα έτη 2007 και 2010. Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του κ. Πασόη να ταυτηστεί με τον ισολογισμό του 2010 για τον οποίο είχε εξαπολύσει μύδρους κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος. Ο κ. Μπίνος απάντησε ότι «ο κ. Πασόης δεν αρνείται την αποτυχία του, απλά ψάχνει παρέα ως παθητικός και ζημιογόνος για την επιχείρηση».


Ο κ. Πασόης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη κακοκαιρία από την οποία όπως είπε κινδύνεψαν να πλημμυρήσουν οικισμοί όπως των Τσάκων και του Λουτρακίου και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τα ακραία φαινόμενα. Παράλληλα, ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες έγιναν. Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Κετικίδη ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Πασόη ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν από την πρώτη στιγμή στα ποτάμια όπου εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες τα μηχανήματα και έγινε μία μεγάλη προσπάθεια.


Η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κατερίνα Μπαγκή ρώτησε για πιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μηχανικών και ο Εμπορικός Σύλλογος και αφορούσε στο αποχετευτικό, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι δεν συμμετέχει σε συσκέψεις ψησταριάς και πως η δική του πρόταση ήταν να γίνει μία διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους φορείς στο Δημαρχείο.


Όταν ο κατ’ επίφαση ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χουρσόγλου επέμενε γι’ αυτό το θέμα, ο κ. Μπίνος τον ρώτησε αν ο ίδιος παρέστη ως πολίτης αυτού του τόπου στη συγκεκριμένη συνάντηση, όμως ο κ. Χουρσόγλου απάντησε ότι δεν κλήθηκε (μάλλον ήθελε ειδική πρόσκληση ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, δεν του αρκεί η ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες).


Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ασβεστόπουλος αναφέρθηκε στην κοίτη του ποταμιού της Μηλιάς την οποία χαρακτήρισε προβληματική και κάλεσε τον Δήμο να συνεργαστεί με την Περιφέρεια και να βρει μια μόνιμη λύση.

5 σχόλια:

  1. 1ον. προς κύριο Κετικίδη: το να είσαι παρόν σε μια κακοκαιρία και να επιβλέπεις δεν σήμαίνει ότι κάνεις κάτι.Τώρα πχ Σεπτέβριο μήνα, το θέμα είναι τι κάνεις ώστε να φρεάτια για παράδειγμα της πόλης να μην βουλώσουν όταν θα έχουμε βροχοπτώσεις.
    2ον:κύριε Δήμαρχε υποτιμάτε επιστήμονες με υψηλότερο επιστημονικό και γνωστικό αντικείμενο από εσας.Μην ξεχνάτε ότι είστε θεολόγος και σας καλούν μηχανικοί.Ένας σεβασμός δεν θα ήταν κακή επιλογή.
    3ον.ο κ Πασόης δυστυχώς είναι πολύ καλός οικονομολόγος αναλυτής,αλλά δυστυχώς δεν αντιπολιτεύται όπως θα έπρεπε.Πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου.
    4ον.ο κ Χουρσόγλου ας βρει άλλο χόμπυ πέραν της τοπικης αυτοδιοίκησης.Ειλικρινά μας κουράζει και μόνο που υπάρχει.
    5ον η δημοτική αρχή σε πολλούς τομείς επιτελεί έργο αλλά ο η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος σε ολα, αλλα εκεινο το επιστημονικο τι τοθελες? ξερεις ποιος κυβερνα τη χωρα σημερα?

      Διαγραφή
  2. Τι ακούν τ' αφτιά μας!!! Τον Πασόη να συγκρίνεται στην "αξιοσύνη" με τους διαχειριστές στα Λουτρά το 2010. Ξέχασε το λαϊκό δικαστήριο που είχε στήσει με τους εν λόγω διαχειριστές; Τον ισολογισμό του 2010 που δεν τον ψήφισε;Τον ξέχασε; Τα όσα έλεγε τότε στα τραπέζια αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο εναντίον εκείνων των ανθρώπων; Τα όσα κατέθετε εδω κι εκεί; Τώρα γίναν καλοί. Και αξιοι για να συγκρίνεται μαζί τους; Τα στοιχεία που συγκέντρωνε εναντίον τους τα ξέχασε; Τόμοι ολόκληροι σε χώρο γνωστού κολλητού του. Τι να πει κανείς!!!! "Που 'σαι νιότη που δειχνες πως θα γινόταν άλλος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ, ΕΣΤΗΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ?

      Διαγραφή
  3. Γεια σου έμπειρε με τα ωραία σου. Πάλι σε ξεφτίλισε ο Μπινος. Όλο βλακείες λες. Άντε σπίτι σου τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News