Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Μύδροι» από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας κατά της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση

Να αναβαθμιστεί η δημοτική διαχείριση στα Λουτρά Λουτρακίου αντί της «σαλαμοποιημένης» ιδιωτικοποίησης που προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας.

Η δημοτική αρχή Αλμωπίας ψηφίστηκε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών και όχι να τα παραχωρήσει όλα σε ιδιώτες. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε ενέργειες ιδιωτικοποίησης που δεν υπήρχαν ούτε στο υποτυπώδες πρόγραμμά της, με το οποίο έπεισε τους πολίτες της Αλμωπίας στις δημοτικές εκλογές. Ούτως ή άλλως η ιστορία μας έχει δείξει πως μία τέτοια πολιτική μπορεί να οδηγήσει στην παραιτέρω υποβάθμιση της Λουτρόπολης.

Η δημοτική διαχείριση των Λουτρών πρέπει να αναβαθμιστεί γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ανάπτυξη της Λουτρόπολης και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η ιδιωτικοποίηση μέρους της Λουτρόπολης αναδεικνύει την ανικανότητα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου να διοικήσει μία κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση και να αξιοποιήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ο ίδιος όρισε.

Οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και όχι για εξυπηρέτηση πολιτικής πελατείας (όπως έχουν κάνει όλες οι δημοτικές διοικήσεις μέχρι σήμερα). Να γίνονται με βάση αντικειμενικά προσόντα και εμπειρία του προσλαμβανομένου όσον αφορά την θέση την οποία καλύπτει. Να οριστεί κατάλληλος υπεύθυνος για το αναψυκτήριο από το Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτρών που να επιβλέπει ουσιαστικά την λειτουργία του αναψυκτηρίου και να επιλαμβάνεται τυχόν προβλημάτων από όπου και αν προέρχονται.

Να σταματήσουν οι σκέψεις για ιδιωτικοποίηση και άλλων δραστηριοτήτων μέσα στα Λουτρά (σπηλαιοβάραθρο κλπ).

Καλούμε τους φορείς της Αλμωπίας (αρκετοί των οποίων έχουν ήδη αντιδράσει) και τους πολίτες να μην επιτρέψουν την επικράτηση ιδεοληψιών της σημερινής δημοτικής αρχής που προκειμένου να καλύψει την αδυναμία της να διαχειριστεί με επάρκεια την επιχείρηση (για ουσιαστικές παροχές-υπηρεσίες στους τουρίστες και κερδοφορία για την ίδια) προσπαθεί να «αποτάξει» από πάνω της τις ευθύνες με αβέβαιας έκβασης ιδιωτικοποιήσεις δημοτικής περιουσίας. Να ακυρώσουν στην πράξη τις απαράδεκτες αυτές διαδικασίες, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία της Αλμωπίας και στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και να ακυρώσει τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας

17 σχόλια:

  1. Αποτελεί εντροπή, για μια Τοπική Οργάνωση Πολιτικής Παράταξης, η Μη εμφάνιση στην ανακοίνωση των υπευθύνων/-ου, οι/ο οποίοι/-ος συνέταξε αυτήν. Να το χαρακτηρίσω ανευθυνότητα, παράλειψη, "αυτονόητο;". Είναι, όμως, δυνατόν όλοι μαζί να συνέγραφαν το κείμενο; Σε τελική ανάλυση, υπάρχει επώνυμος Πρόεδρος, υπάρχει Γραμματέας. Επί του Θέματος, πιστεύω πως οφείλουν να λάβουν υπεύθυνη θέση οι Πολίτες του Δήμου, μέσω των Τοπικών τους οργάνων σε κάθε Κοινότητα, σε αγαστή συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας, ώστε να παύσει η ανωνυμία και η πολυγλωσσία. Η Άνοιξη είναι πλησίον, και η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών οφειλει να είναι προετοιμασμένη για την παροχή υπηρεσιών στους τοπικούς και εσωτερικούς/εξωτερικούς επισκέπτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Λουτρόπολη υποβαθμίζετε από την παρούσα κατάσταση. Ας μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την υποβάθμιση.Ο ΣΥΡΙΖΑ ας ασχοληθεί με τα του οίκου του που ένα μήνα τώρα μας έχει κουφάνει με της δήθεν προτάσεις. Εγώ ενας υπάλληλος τον λουτρών ήμουν,ένα δίμηνο έκανα την έζησα την κατάσταση από μέσα,κάτι ξέρω καλύτερα απο αυτούς που γράφουν καταγγελίες.Ας το πάρει ο ιδιότης να ξεβρομίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον ιδιώτη θα δουλεψεις 9:52; μήπως έχεις κιόλας εξασφαλισμένη τη θέση να μας πεις κιόλας ποιος θα το παρει; πολυ φωτογραφική κατάσταση αγανακτισμενε "εργαζόμενε"

      Διαγραφή
    2. βέβαια καθώς ο ιδιώτης σίγουρα θα αναβαθμίσει την επιχείρηση...παραδοχή ανικανότητας διαχείρισης της επιχείρησης εκ μέρους των υπευθύνων με λίγα λόγια..να τα λές όλα όχι μόνο ότι σε συμφέρει..ας κάτσουν να ασχοληθούν σοβαρά και θα δείς άμα βελτιώνεται η κατάσταση ή οχι

      Διαγραφή
  3. Ασ μας πει Η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις που είχε ο εκπρόσωπος τις για τα Λουτρά και τις Ιδιωτικοποιησεις όταν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος.
    Άλοστε εκπρωσοπουντε στο Δημοτικό Συμβούλιο.Τι νόημα έχει η Ανακοίνωση τις Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. svstos o 9;52 kai egv ekana dimhno kai exei apolyto dikio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοντή μνήμη.
    Δεν έχουν περάσει χρόνια που το αναψυκτήριο το διαχειριζόταν ιδιώτης.
    Η εικόνα ήταν απαράδεκτη και τότε .
    Σπασμένες πλαστικές καρέκλες, τέντες νάιλον,
    σέρβις κακό και λεφτά στα λουτρά νέμα (πιστολιά).
    Όλα εξωραΐστηκαν με λεφτά των λουτρών.
    Τώρα θα γίνει ο εκλεκτός επιχειρηματίας, σε έτοιμο μαγαζί με στάνταρ πελατεία,
    χωρίς να επενδύσει ευρώ μόνο νοίκια, αν τα καταβάλει και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΦΑΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΖΑΡ,ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΟΥ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΟΥ ΗΤΤΑΣ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης ο Δήμος Αλμωπίας μπορεί να ιδιωτικόποίησει και τους δρόμους μιας και δεν κλείνει τις λακκούβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ??
      ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ?? ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΔΙΟΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
      ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

      Διαγραφή
  8. μονο ιδιωτικες πρωτοβουλιες Γιαννη και το ξερεις καλα εχουμε μιλησει στο παρελθον.τωρα κανεις μια πολιτικη αδικη και το ξερεις Γιανη ,με ενα Ν ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ. ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου δεν θελουν ιδιωτικοποιηση,ας κρατικοποιησουμε κ τους υδροηλεκτρικους σταθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ????
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ -ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ????
    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ.
    ΓΙΑΝΝΗ.... ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ !
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΤΣΙ ΝΩΡΙΣ, ΝΩΡΙΣ ??
    ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΕΘΝΟΜΠΑΜΠΑΔΩΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΝΗ( με ενα ν πια) ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ ???
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ??ΤΑ ΕΣΑ, ΕΣΑ .... ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΑ ΕΣΑ ??????
    ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ!!!ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΤΟΠΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News