Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Παγκόσμια οργή: Ένοπλοι φιλορώσοι φόρτωσαν τα πτώματα με το "έτσι θέλω" σε βαγόνια - Άγνωστο πού πάνε!

Οι αντάρτες έκλεψαν 196 σορούς των επιβατών του Boeing των Malaysia Airlines, από το σημείο της συντριβής - "Είναι οπλισμένοι, εμείς δεν είμαστε", λέει ένας από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ που ερευνούν την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας

Στον αβάσταχτο πόνο των ανθρώπων που θρηνούν τον χαμό των 298 επιβατών στη συντριβή του Boeing 777 των Malaysia Airlines, έρχεται να προστεθεί και η οργή. Οργή για τις σορούς που είναι παρατημένες από την Πέμπτη στο σημείο της τραγωδίας και τώρα... αγνοούνται!

Ένοπλοι φιλορώσοι αντάρτες απείλησαν τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη, οι οποίοι ερευνούν την περιοχή, και φόρτωσαν 196 πτώματα σε σιδηροδρομικά βαγόνια-ψυγεία.

Μία ατμομηχανή τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του τρένου, το οποίο ένας εργάτης του σταθμου δήλωσε ότι θα σταλεί νοτιοδυτικά σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

Η εκπρόσωπος των παρατηρητών από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Ιρίνα Γκουντίμα δήλωσε ότι τα πτώματα τοποθετήθηκαν σε τρένα στο Τορεζ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος, με τελικό προορισμό, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων το Ντονέτσκ.

Η υπηρεσία του ουκρανικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι έχουν βρεθεί 196 σοροί στο σημείο, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Malaysia Airlines την Πέμπτη. Τόσο η Ουκρανή υπουργός Εξωτερικών, Νατάλια Μπιστρό, όσο και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ δεν γνωρίζουν τι απέγιναν οι άλλες 102.

Ο Σεργκέι Καβταράντζε, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ των ρώσων αυτονομιστών, δήλωσε πως και τα 196 πτώματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έχουν φορτωθεί στα βαγόνια στην Τορέζ, μία πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ.

"Θα μείνουν εκεί για την ώρα έως ότου επιλυθεί το θέμα (του τι θα γίνει με αυτά). Περιμένουμε τους ειδικούς", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι ειδικοί καθυστέρησαν.

"Περιμένουμε τους ειδικούς για τρεις ημέρες. Από την πρώτη ημέρα έπειτα από αυτή την καταστροφή, καλωσορίσαμε τους ειδικούς από οπουδήποτε κι αν θα ερχόντουσαν. Ουκρανούς ειδικούς, διεθνείς ειδικούς, ρώσους ειδικούς… Είπαμε από την αρχή ότι θα προσφέρουμε τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους στην περιοχή που ελέγχουμε".

Ο Αλεξάντερ Πιλγιούσνι, μέλος της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, δήλωσε πως η ομάδα του είδε σακούλες με πτώματα στα βαγόνια, αλλά δεν μπόρεσε να τα μετρήσει. Είπε πως δεν γνωρίζει πού θα πάνε οι σοροί. "Έχουν όπλα, εμείς όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News