Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 1.32.47) και όπως και ο συναθλητής της  Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, έπιασε το υψηλό όριο για Λονδίνο

Πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Δέσποινα Ζαπουνίδου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι δύο βαδιστές αγωνίστηκαν στο διεθνές μίτινγκ του Λουγκάνο, στα 20χλμ βάδην. Ο Παπαμιχαήλ διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 21.19 και όχι μόνο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς, αλλά κατάφερε να βελτιώσει ένα πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε πάνω από 30 χρόνια. Η προηγούμενη επίδοση στην απόσταση ήταν 1 ώρα 23.08 και την είχε πετύχει στις 24 Φεβρουαρίου του 1980 ο Χρήστος Καραγιώργος.

Ο 24χρονος αθλητής κατέλαβε την 10η θέση, ενώ νικητής ήταν ο Αλεξ Σβάτζερ (Ιταλία) με 1.17.30 και δεύτερος Γάλλος ο Γιόχαν Ντινίζ με 1.17.43. Στην έβδομη θέση των 20χλμ βάδην γυναικών τερμάτισε η Δέσποινα Ζαπουνίδου με 1.31.08.

Η αθλήτρια από την Αριδαία...

...βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 1.32.47) και όπως και ο συναθλητής της στο γκρουπ του Ναπολέων Κεφαλόπουλου, έπιασε το υψηλό όριο για Λονδίνο. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Τατιάνια Σίμπλεβα (Ρωσία) με 1 ώρα 28.03. Ο Παπαμιχαήλ σε έξι μέρες θα αγωνιστεί στα 50χλμ βάδην σε μίτινγκ στο Ντούντιτσεν.

Ο Παπαμιχαήλ εξασφαλίζει για πρώτη φορά την συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Ζαπουνίδου για δεύτερη, καθώς ήταν παρούσα και στη διοργάνωση του 2008 στο Πεκίνο.

---
Πηγή: segas.gr
 

6 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.Κερνας καφε στου Σπυρου με την πρωτη ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Δεσποινα!!! μας τιμας με τους συγκλονιστικούς αγωνες σου...Σου ευχομαι να εισαι γερή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο κοριτσι μου μας συγκίνησες. σου ευχόμαστε με μετάλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Δέσποινα μας έκανες περήφανους. Σου ευχόμαστε και το μετάλλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ξαφνικά μέσα στο γκρίζο της καθημερινότητας μια είδηση που σε κάνει να ανασάνεις!!!
    Συγχαρητήρια!!!
    Καλή δύναμη, μας κάνεις όλους περήφανους.
    Δέσποινα είμαστε όλοι μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aθλητρια παγκοσμιας κλασης που δουλευει σε καφετερια!!!
    Αν ηταν σε αλλη χωρα του κοσμου θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση και θα εκανε ακομα καλυτερη προετοιμασια....
    Παρολ' αυτα η κοπελα είναι ηρωας και παλευει μονη της...
    Σου αξιζουν εκατομμυρια, συγχαρητηρια Δεσποινα.....
    Ειτε παρεις μεταλλιο είτε οχι μας εκανες ηδη περηφανους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News