Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Σκύδρα: Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας για την αποκομιδή βαριών κι ογκωδών αντικειμένων


Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Σκύδρας επανέρχεται στο ζήτημα της διαχείρισης βαριών και ογκωδών αντικειμένων και υπενθυμίζει με την παρούσα ανακοίνωση τα παρακάτω:

Όσοι συμπολίτες μας θέλουν ν΄απαλλαγούν από βαριά κι ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.), θα πρέπει να επικοινωνούν αρμοδίως, ώστε τ΄ αντικείμενα αυτά να συλλέγονται έγκαιρα από συνεργείο του Δήμου και να μη στοιβάζονται στα πεζοδρόμια ή να μην πετιούνται οπουδήποτε. Αρκετά απ΄ αυτά μάλιστα μπορούν ν΄ανακυκλωθούν.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η απόρριψη των παραπάνω αντικειμένων μέσα και γύρω από τους πράσινους ή μπλε κάδους. Επίσης απαγορεύεται και η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους εντός ή εκτός οικισμών. Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων - αποβλήτων, που ορισμένοι συνεχίζουν ν΄ αποθέτουν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους, δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα: ρύπανση και μόλυνση εδάφους, ατμόσφαιρας και υπογείων ή επιφανειακών νερών, κίνδυνοι πλημμύρας από φράξιμο φρεατίων και ρεμάτων, πρόκληση και μετάδοση ασθενειών από ζώα ή πτηνά που προσεγγίζουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές, κίνδυνοι πυρκαγιών, αντιαισθητικές εικόνες κ.ά.

Ο Δήμος Σκύδρας, εξαιτίας αυτής της ασυνείδητης και παράνομης συμπεριφοράς ορισμένων - που επιπλέον εκθέτει το Δήμος μας - πασχίζει για την αποκατάσταση αυτών των περιβαλλοντικών προβλημάτων ξοδεύοντας χρήματα κι απασχολώντας εργατικό δυναμικό που θα μπορούσαν ν΄αξιοποιηθούν ορθολογικά κι αποδοτικά.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και συνεννόηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας: Δήμητρα Τσομπανίδου, τηλ.2381088263 και στον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Γίτσα, τηλ.6980414444.

Η περιβαλλοντική προστασία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων μας!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Σκύδρας

Αθανάσιος Γίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News