Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γιαννιτσών σε ρόλο δημοσιογράφων, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη (ΦΩΤΟ)


Στα πλαίσια του μαθήματος της ΚΕΑ (Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής) οι μαθητές σε ρόλο «δημοσιογράφων» πήραν συνέντευξη από τον δήμαρχο της πόλης των Γιαννιτσών κ. Ευστάθιο Φουντουκίδη.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να αναγνωρίσουν βιωματικά τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των δημοτών στα κοινά για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Ακόμη, στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον δήμαρχο κάνοντάς του προσωπικές ερωτήσεις για τα ενδιαφέροντά του, το αγαπημένο του φαγητό, μουσική, μάθημα αλλά και να ζητήσουν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, τις αρμοδιότητες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως πώς μπορεί κάνεις να εργασθεί στο δήμο.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και εύστοχες και δόθηκε η ευκαιρία στον δήμαρχο να συνομιλήσει μαζί τους για αρκετή ώρα, να απαντήσει σε όλες τους τις απορίες, κάνοντας παράλληλα κι αυτός ερωτήσεις στα παιδιά για τα ενδιαφέροντά τους, τις προτάσεις τους για έναν δήμο πιο φιλόξενο για όλους αλλά και για ένα σχολείο συμμετοχικό σε δράσεις.

Στο τέλος, ο κ. Φουντουκίδης ευχαρίστησε τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών για την πολύ ωραία συνέντευξή τους και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του για να μπορέσει να τις ικανοποιήσει.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News