Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα μίσους από τον Σεραφείμ: «Αν αγαπάμε τα παιδιά των ομοφυλοφίλων, δεν θα τα βαπτίζουμε»


Σε ρητορική μίσους και ακραίου διχασμού επιδόθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προχωρώντας σε δηλώσεις ενάντια στα ομόφυλα ζευγάρια και τα παιδιά τους λέγοντας προκλητικά πως η εκκλησία δεν πρόκειται να τα βαφτίσει.

Λίγη ώρα μετά την ανάγνωση της ειδικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, χρησιμοποιώντας τον «μανδύα» της αγάπης και της προστασίας, διαμήνυσε τον αποκλεισμό των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών από του κόλπους της εκκλησίας.

Σε ένα κήρυγμα μίσους και επίκρισης είπε μεταξύ άλλων: «Ο διάβολος και τα μίσθατα όργανά του όπως ανέφερα, επιδιώκουν να μας καταστρέψουν και να μας αλλοιώσουν. Αντισταθείτε λοιπόν στη δαιμονική επίθεση».

Παράλληλα, αντιτάχθηκε στην βάπτιση των παιδιών των ομοφυλοφίλων λέγοντας: «Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί;

Για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό», είπε. «Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα», ανέφερε και διευκρίνισε: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρα και γυναίκας».

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος επανέλαβε την αντίθεσή της με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον “ομοφυλοφιλικό γάμο”».

Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Παράλληλα, την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διάβασαν οι ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στους ναούς όλης της χώρας.

«Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» τονίζεται στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου. «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους» αναφέρουν οι ιεράρχες.

6 σχόλια:

  1. Πολυ καλα τα λεει ο Σεραφειμ ΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος. Τό μίσος και τον διχασμό τον φέρνουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια τετοια εκκλησια δεν αξιζει ναχει μελη, ας καθισει με τους σκοταδιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απιστευτη υποκρισια απ τους δηθεν κυρηκες του Χριστου, ειλικρινα αυτη η φατσα μιλα στο ονομα του υιου του θεου; η κολαση σας περοιμενη υποκριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ? ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΟΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΝΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μίσος ειναι αυτό, επρεπε να επέμβει εισαγγελέας αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News