Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δ. Σταμενίτης: Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος δικαστικός χάρτης - Παραμένουν τα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας λόγω παραμεθορίου


Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να παραμείνουν αυτόνομα τα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας.

«Επικυρώθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό του δικαστικού χάρτη της χώρας και την ορθότερη αξιοποίηση του δικαστικού προσωπικού, στο οποίο προβλέπεται η παραμονή, ως αυτόνομων, των δύο Πρωτοδικείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, λόγω παραμεθορίου.

Από την πρώτη στιγμή ανάκυψης του προβλήματος είχα δηλώσει την αισιοδοξία μου και την πεποίθηση μου για την θετική έκβαση του ζητήματος, η οποία πήγαζε τόσο από το γεγονός ότι ο Νομός Πέλλας είναι ένας παραμεθόριος Νομός, όσο βέβαια και από τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την επομένη της συνάντησης μας. Οφείλουμε σήμερα να τονίσουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδης και ο Υφυπουργός, κ. Μπούγας εξ’ αρχής είχαν αναγνωρίσει την ορθότητα των επιχειρημάτων για την παραμονή των δύο Πρωτοδικείων.

Στην σημερινή μου, νέα, επικοινωνία με τον Υφυπουργό, κ. Μπούγα, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού τον ευχαρίστησα για την εξέλιξη σχετικά με τα Πρωτοδικεία, ζήτησα στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου μέχρι την ψήφιση του από τη Βουλή, να εξεταστεί και το ζήτημα των Ειρηνοδικείων Σκύδρας και Αλμωπίας, και συγκεκριμένα η πρόταση για μετατροπή τους σε Περιφερειακά Πρωτοδικεία.

Αποδεικνύεται ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και η διεκδίκηση του αιτήματος στη βάση ορθών επιχειρημάτων, απέδωσε καρπούς και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την πρόοδο του τόπου μας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση του δικαστικού τομέα στην περιοχή του Νομού Πέλλας. Ήδη η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να ολοκληρωθεί. Παραμένει κεντρικός μας στόχος η ανεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου και στην πόλη των Γιαννιτσών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News